torsdag 28 juli 2016

Återbesök av Rickard Fuchs

Den här boken innehåller inget nyskrivet material utan berättelser ur de tidigare böckerna Receptfritt och Friskaffären.

Den här boken innehåller dessa berättelser:

Friskaffären - Sture har misslyckats som försäljare av begagnade bilar och ser sig därför om efter något nytt att göra. Han provar trollkonstnär men det går inget vidare. Då kommer han på en riktigt bra idé. Han ska sälja hälsokost. Sagt och gjort Sture öppnar Friskaffären. Han vet i och för sig inget om hälsokost, men han är en riktigt försäljare som kan prata även för varor han inte förstår sig på. Snart är hans nya affär en riktig succé.

Rapport från sjukhus - Fem sjukhusbesökare skriver brev om sina egna upplevelser av sjukvården.

I väntrummet - Händelser i ett normalfult väntrum där patienterna börjar prata med varandra.

Vit rock - Som ung drömde Sven om att bli läkare, men så blev han ändå ingenjör som de flesta andra i släkten. En dag när han är på ett sjuhus för att dra åt en skruv provar han en läkarrock och blir tagen för att vara ny läkare på sjukhuset och han ser ingen anledning att rätta någon utan spelar glatt med.

Besökstid - Fru Nyström ligger på sjukhus och har det riktigt bra om man bortser från besökstiden då hennes vänner kommer och berättar om operationer som gått fel och läkare som ställt fel diagnoser. Att de dessutom har med sig vindruvor och päron som hon inte får äta gör inte saken bättre.

Konkurrens - En liten stad blir av med sin ende läkare och sätter därför in en annons i en läkartidning i hopp om att locka till sig en ny. Det ger dem inte en utan två nya läkare. Detta leder till konkurrens mellan läkarna som snart utvecklar sig till fullt krig.

Att köpa skalle - En medicinstuderande har hört att skallar är billiga i Italien, men var kan man köpa dem? Här får vi följa en medicinstuderandes jakt på en skalle.

Bantarmonolog - En bantare har en inre monolog om hur han ska göra med kosten från och med i morgon.

Militärläkaren - Det är inte lätt att hitta en bra millitärläkare till manövern och efter att väldigt många tänkbara kandidater sagt nej så får de tag i en psykolog som inte har ägnat sig åt något annat än psykiatri de senaste 20 åren. Det får en hel del intressanta resultat...

Blomstermannen - Herr Stolpe har en blomma som växer i huvudet på honom och går till diverse läkare för att få hjälp men den ena specialiteten efter den andra går bet på hans fall tills han hittar helt rätt läkare.

Brev från sjukhus - En man som är inlagd på sjukhus skriver brev hem.

Jag håller på att städa och rensa i mina bokhyllor och hittade då till min stora förvåning ett stort antal böcker av Rickard Fuchs som jag nu läser innan jag ger bort dem. Jämfört med flera av de Rickard Fuchs böcker jag läst på sistone så verkar den här riktigt bra, men det säger nog mer om mina låga förväntningar än något annat. Lättläst, men inte särskilt kul. Ännu en bok att ge bort.

Andra böcker av Rickard Fuchs:
Doktorn slår runt
Glädjedoktorn
Krya på er
Plåster på såren
Receptfritt
Släkt
Säg aah...
Visst kan ni flyga!
Visst är det härligt att vara svensk!
Visst är det jul igen!
Visst är ni sjuk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar