tisdag 19 juli 2016

Teddy börjar skolan av Lin Hallberg

Det här är den femte boken om Elsa och shetlandsponnyn Teddy som nu äntligen har blivit Elsa häst på riktigt. Elsa kan knappt tro att det är sant utan måste nypa sig själv i armen för att vara säker på att hon inte drömmer när hon vaknar på juldagsmorgon. Hon skyndar sig ut i stallet för att hälsa på och mata Teddy. När hon ändå är där passar hon på att mata kaninen Hoppe som de passar när Mikaelas kompis Sara är bortrest. Där får hon en stor överraskning. Under Hoppe ligger fem mycket små geléaktiga kaninungar. Det tar ett tag innan hon lyckas övertyga familjen om att hon talar sanning och ännu en stund innan chocken lagt sig. Vad kommer Sara och hennes föräldrar säga när de kommer hem?

Teddy och Elsa ska få börja på ridskolan för att lära sig ridning tillsammans. Elsa har sett fram emot det länge och första gången på ridskolan blir bra även om allt inte går bra. Andra gången blir ännu bättre. Både Elsa och Teddy lär sig nya saker och får nya vänner på ridskolan.

Så kommer Sara hem och hennes föräldrar sätter ned foten. Hon kan absolut inte behålla någon av kaninungarna. De måste till djuraffären så fort de är stora nog, men var ska de göra av dem tills dess. Johan och mamma lovar att de får stanna till flickorna har hittat nya hem åt dem, men Elsa hoppas på att de ska kunna behålla minst en av kaninungarna.

Det här är en typisk Teddy bok. Hitintills har de fått ett nytt djur på gården i varje bok och så även i denna. Trevlig lagom lättläst bok för hästintresserade barn i 7 till 10-års åldern.

Jag lånade den här boken på biblioteket. Man kan köpa den som kartonnage (adlibris, bokus, cdon).

Böckerna om Teddy:
Teddy till Salu
Teddy i huset
Teddy och hans vänner
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy en sommardag
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Böckerna om Myggan och Santos:
Älskade ponny
Isgalopp
Ponnysommar

Andra böcker av Lin Hallberg:
Vem är du Johanna?
Alla älskar Sigge
Kom igen Sigge
April, april Sigge
Simma lugnt Sigge
Det spökar Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och den långa resan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar