söndag 24 juli 2016

Djungeldoktorn bland Gogofolket av Paul White

Det här är den åttonde boken om djungeldoktorn på det lilla missionssjukhuset i Mvumi i Tanganyika. Den här boken heter Jungle Doctor's Casebook på engelska och det beskriver den här boken bra för till skillnad från de flesta av böckerna i den här serien så är varje kapitel i stort sätt fristående och kan läsas utan att man läser de andra.

I den här boken kan man väl nästan säga att sjuhuset är huvudperson och i de olika berättelserna får vi lära känna patienter och personal.

Några av kapitlen (det finns18 stycken)
Vax - handlar om en man som får hjälp med att bli av med en mycket seg vaxpropp som han haft i örat och inte kunnat bli av med hur han och trolldoktorn än försökt.

Far och son- Djungeldoktorns närmaste assistent Daudi är högutbildad och talar flera språk. Hans pappa är en jägare som bara talar stamspråket.

Dynamit - Stenbrytning med hjälp av dynamit blir en liknelse och ingång för evangelium.

Hövdingens ögon - En mycket rik hövding börjar bli blind och söker hjälp hos olika trolldoktorer som tar mycket betalt men vars mediciner inte hjälper honom alls. Tillslut kommer han till sjukhuset där han får hjälp.

Fel diagnos - Djungeldoktorn och en annan läkare ställer fel diagnos på en liten flicka men Daudi visar dem vad som verkligen var fel med henne.

Det här är inte min favorit bland böckerna i serien. Jag tycker bättre om de böcker som har en mer sammanhållen berättelse i hela boken. Även i de böckerna brukar man få en hel del sidoberättelser och inblickar i sjukhusets verksamhet. Men boken var okey.

Böckerna om djungeldoktorn:
Djungeldoktorn
Djungeldoktorn på Safari
Djungeldoktorn opererar
Djungeldoktorn på krigsstigen
Djungeldoktorns fiender
Djungeldoktorn möter ett lejon
Djungeldoktorn vågar och vinner
Djungeldoktorn bland Gogofolket
Djungeldoktorn och virvelvinden
Djungeldoktorn i blickpunkten

Jag har köpt mitt exemplar av den här boken på loppis/antikvariat. Antingen letar man den där eller så köper man den på engelska. Då heter den här boken Jungle Doctor's Casebook (adlibris, bokus, cdon)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar