måndag 1 augusti 2016

Broderband 4. Slavarna av John Flanagan

Det här är den fjärde delen i serien Broderband. Hal och de andra i besättningen på Hägern är tillbaka hemma i Skandia som hjältar efter att de återfört andomalen till Skandia. Sedan de kom tillbaka har patrullerat hemma i Hallasholm, men det börjar bli långtråkigt och när deras överjarl Erak skickar dem till Aralien, som en del av deras avtal med dem att bistå med ett patrullskepp, så är de glada åt att få något riktigt att göra igen. Hela besättningen är med och ett nytt tillskott, den jättestora hunden Kloof som Hal hittat i skogen. Kloof har en irriterande sida, hon tuggar sönder allt som kommer i hennes väg, men hon kommer snart att visa att hon är ett värdefullt tillskott till besättningen. Dessutom börjar Lydia och Stig träna med skeppets hemliga vapen, det gigantiska armborst som de kallar "Krossaren".

När de kommer till Aralien så avlöser de den skandiska patrullbåt som varit där de senaste åtta månaderna och gör sig beredda på att ta över deras uppgifter som mest består av att patrullera kusterna och utföra något enstaka uppdrag åt kungen. Det stora problemet de har längst kusten är pirater och slavhandlare som slår till snabbt, kidnappar människor och säljer dem på slavmarknaden i Socorro.

Eftersom de kommer och sedan försvinner så fort har de varit nästan omöjliga att stoppa. När piraterna slår till igen och det dessutom visar sig att det den här gången är skandiska pirater med deras gamla ovän Tursgud som kapten så bestämmer de sig för att ta upp jakten på slavhandlarna och om det behövs följa dem hela vägen till Socorro för att befria slavarna och ta dem tillbaka till Aralien. Med sig har de spejaren Gilan, men de märker snart att det här inte kommer att bli något lätt uppdrag de kommer att behöva använda sig av all sin list och styrka och i alla planer finns alltid risken att man glömmer att tänka på något viktigt.

Jag tyckte att den här boken var bra. Det var kul att återse Hägrarna igen i ett nytt äventyr.

Den här boken har inte kommit ut på svenska än men den kommer att komma ut som inbunden (adlibris, bokus, cdon) och ebok (bokus, cdon, adlibris). På engelska heter boken Slaves of Socorro och man kan köpa den som ebok (bokus, cdon, adlibris) eller fysisk bok (cdon, adlibris, bokus).

Andra böcker av John Flanagan:
Serien om Broderband:
De utstötta
Inkräktarna
Jägarna
Slavarna
Skorpionberget

Böckerna i serien Spejarens lärling:
Gorlans ruiner
Det övergivna landet
Krigarkungens sal
Slaget om Skandia
Den hemsökta skogen
Macindaws fästning
Fången i Arrida
Clonmels kungar
Sårad i ödemarken
Kejsaren av Nihon-Ja
De glömda berättelserna
Den nya lärlingen

Spejarens lärling De första åren:
Tornerspelen i Gorlan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar