måndag 13 juli 2015

De glömda berättelserna av John Flanagan


Den här boken gör ett försök att besvara frågor om vad som hände några av personerna i serien Spejarens lärling men som det inte stått om i någon av de tidigare böckerna. Den innehåller berättelserna:

En hjältes död - Här får vi veta vilka Wills föräldrar var, vad som hände dem och hur det kom sig att Will blev myndling vid Redmount. Jag tyckte att den här berättelsen var ganska tråkig...

Bläckhornet och dolken - Efter att Halt och Horace gett sig av till Scandia för att rädda Will och prinsessan så får Gilan i uppdrag att ta fast Foldar, en kallblodig och skoningslös mördare. Nu gäller det för honom att använda all sin lust om uppdraget ska lyckas.

Bröllopstalet - Horace och prinsessan Cassandra ska gifta sig. Eftersom Will är best man så har han i uppgift att hålla tal på bröllopet. Tyvärr har han fått för sig att eftersom det är en kunglig vigsel måste hans tal vara ohyggligt högtravande. Halt och Paulina har svårt att hålla sig för skratt när de får höra hans första utkast.

Middag för fem - Jenny går tidigt hem från jobbet för hon har en dejt med Gilan. Tyvärr blir hon avbruten i sina förberedelser av några rånare som precis rånat byns guldsmed,

Brudvalsen - Will har fått nys om att det kan vara något i görningen på Horace och Cassandras bröllop. Han vet inte säkert vad men befarar att någon tänker försöka mörda kungen. Cassandra vägrar dock bestämt att ställa in bröllopet. Nu gäller det att Will kan kluranutnvad som är i görningen och stoppa det i tid.

Hiberniern - Här får vi berättelsen om hur Halt och Crowley möttes och blev vapendragare och vänner under en mycket svår tid för spejarkåren. Det här är min favoritberättelse i den här boken.

Vargen - Wills älskade häst Tug blir skadad och Will får lära sig om avelsprogrammet för spejarhästar.

Den här boken var okey, men inte någon favorit. Jag tyckte bäst om berättelsen Hibernien. Berättelsen om när Will skulle hålla tal på Horaces och Cassandras bröllop var rolig. Avelsprogrammet för spejarhästar tyckte jag var ganska fånigt...

Böckerna i serien Spejarens lärling:
Gorlans ruiner
Det övergivna landet
Krigarkungens sal
Slaget om Skandia
Den hemsökta skogen
Macindaws fästning
Fången i Arrida
Clonmels kungar
Sårad i ödemarken
Kejsaren av Nihon-Ja
De glömda berättelserna
Den nya lärlingen

Spejarens lärling De första åren:
Tornerspelen i Gorlan
Slaget om heden

Serien om Broderband:
De utstötta
Inkräktarna
Jägarna
Slavarna
Skorpionberget

Man kan köpa den här boken som kartonnage (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, cdon, adlibris). På engelska heter den Ranger's Apprentice 11: The Lost Stories och finns som pocket (cdon, adlibris, bokus) eller ebok (adlibris, bokus, cdon). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar