onsdag 10 december 2014

Tam och drakupproret av Jo Salmson

Det här är den tredje delen i en serie som man bör läsa i rätt ordning. Om du inte har läst den första boken Tam tiggarpojken rekommenderar jag att du börjar och de andra i serien med den innan du läser den här.

I staden är adelsfamiljerna upprörda. Vad menar kungen med att låta magister Taftar, som inte ens är adlig, flyga i väg med deras drake. Kungen ska inte få bestämma över deras drakar något måste göras. Idre och prinsessan Chaia befinner sig i en av de hemliga gångarna och hör vad adelsfamiljerna planerar. De vill uppvigla folket till uppror mot kungen genom sprida ryktet att han inte tar hand om drakarna.

De måste göra något och får idén att släppa ut Indres pappa ur fängelset. Han känner de flesta i de lägre delarna av staden och kan tala om för dem vad som verkligen händer. Snart är det upprorsstämning i hela staden. Då hittar gamle Bleke nydraken. Nu måste Tam och Sky skynda sig tillbaka. Snart ska nydraken förvandlas. Indres pappa hjälper till att bevaka stallet. Ingenting får störa förvandlingen. Bara Sky och Tam hinner tillbaka i tid.

Jag läste den här boken på min läsplatta genom mitt abonnemang på Readly. Man kan köpa den som inbunden (adlibrisbokuscdon) eller ebok (bokuscdonadlibris).

Böckerna i serien om drakriddarna:
Tam tiggarpojken
Tams svåra prov
Jakten på Tam
Tam i drakarnas stad
Tam och drakupproret
Tam och nydraken

Böckerna i serien drakarnas öde:
Stjärnstenen
Draksången

Böckerna serien om Maro:
Kungen kommer!
Skuggan och draken
Ett hjärta av is
I drottningens namn

Böckerna i serien om häxfolket (också av Jo Salmson):
De stulna barnen
Fly Sol, fly
Magiska krafter
Folket som försvann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar