lördag 26 juli 2014

Rena karusellen, Lotta! av Merri Vik

Det här är bok nr 25 i serien om Lotta. Det här är en bok full av missöden. Det börjar med att Lotta och Giggi ska köpa en lysningspresent åt Giggis moster Kajsa som bett dem att vara tärnor på hennes kommande bröllop. Eftersom Lotta och Giggi har olika smak blir det inte helt lätt för dem att enas om vad de ska köpa. Men de lyckas och glada i hågen ger de sig av med sin väl inslagna present. Nu vore de inte Lotta och Giggi och inte allt som möjligen kan gå fel gick fel. De blir knuffade, vittne till och delaktiga i en film inspelning (se omslaget), jagade av en hund och inlåsta i en kolkällare. Det är inte deras fel att vasen de köpt går sönder tre gånger och de får pengar så att de kan köpa en ny vas alla tre gångerna, men nog har de en otrolig förmåga att hamna där det händer saker.

Detta är dock bara början på tre dagar av missöden och det är inte bara Lotta och Giggi som råkar ställa till det Lottas moster Kajsa blir också indragen i händelserna och hon är inte ett spår bättre än Lotta och Giggi. De har otur med tåg tidtabeller, bilar och nycklar. De blir utelåsta och räddade och inlåsta och räddade. Det blir några mycket händelserika dygn. Till och med Lottas mycket luttrade mamma blir lite orolig när hon fått höra vad Lotta varit med om.

Den här boken hade jag när jag var yngre. Det var aldrig en av mina favoriter. Jag tyckte inte om att det hände så otroligt många missöden på bara tre dagar. Det blev nästan fånigt. Det kan jag väl tycka idag med, men det är ändå en okey Lotta-bok.

En annan anledning till att jag inte var så förtjust i den kan ha varit framsidan som jag fortfarande tycker är en av de fulaste framsidorna bland alla

Lotta-böcker som jag läst i utgivningsordning:
1. Det är Lotta, förstås!
2. Ja, se Lotta!
3. Lotta är sig lik
4. Skärp dig, Lotta!
5. Lotta slår till
6. Fara på taket, Lotta!
7. Vilken skiva, Lotta!
8. Skriv upp det, Lotta!
9. Rena snurren, Lotta!
10. Se dig  för, Lotta!
11. Bra gissat, Lotta!
12. Platt fall, Lotta!
13. Rena mörkret, Lotta!
14. Hejda dig, Lotta!
15. Full fart, Lotta!
16. Arma Lotta!
17. Vilken fullträff, Lotta!
18. Håll masken, Lotta!
19. Lotta i topp
20. Var glad. Lotta!
21. Vilken vals, Lotta!
22. Festligt, Lotta!
23. Vilken tur, Lotta!
24. Alla tiders Lotta
25. Rena karusellen, Lotta!
26. Ge aldrig upp, Lotta!
27. Mitt i prick, Lotta!
28. Lotta går till sjöss
29. Det spökar, Lotta!
30. Lotta går till väders
31. Heja Lotta!
32. Toppen, Lotta!
33. Fyndigt, Lotta!
34. Full rulle, Lotta!
45. Det ordnar sig, Lotta

På Marikas bokdagbok kan du läsa mer om Lotta-böckerna.

1 kommentar:

  1. Jösses....det vore så kul att läsa Lottaböckerna igen!!

    SvaraRadera