tisdag 27 augusti 2013

Sveket av Pia Hagmar

Det här är den andra boken om Millan och den tar vid där den förra boken slutade. Millan har fått en häst av sin pappa. Problemet är bara att det är en mycket liten ponny, Zorro, som Millan absolut inte kan rida på. Dessutom kostar hästar pengar, även om de är små. Den ska ha mat och någonstans att bo. Millans familj har inga pengar. Hon har egentligen inte råd att behålla hästen, men om hon gör sig av med den kommer hennes pappa att bli ledsen.

Allt är bara så jobbigt just nu för Millan. Hennes enda kompis i skolan Angelika vill inte vara vän med henne längre eftersom Millan aldrig berättar någonting för henne eller låter henne följa med hem. Millan vet att det är omöjligt att ta hem vänner och hon kan inte berätta hur det är hemma med en sjuk mamma och en alkoholiserad pappa. Tänk om någon skulle få för sig att hennes föräldrar inte kan ta hand om henne och hennes lillebror, Josef. Om de skulle bli placerade i olika fosterhem skulle Millan dö. Hon älskar Josef mer än allt annat. Och det är klart att de är svårt att vara vänner på riktigt om man inte anförtror varandra saker. Millan inser att hon nog inte kan ha några vänner och försöker inte bli vän med Angelika igen.

Marianne låter Millan tävla i en dresyrtävling på sin häst och det går riktigt bra för Millan. Efter tävlingen får hon erbjudande om att byta Zorro mot en stor häst som hon kan rida på. Men Millan kan inte svika sin pappa på det sättet och om hon inte byter kanske Marianne blir ledsen. Hur ska hon göra?

Eftersom det ännu inte gick att låna den här boken som ebok så lånade jag den på biblioteket. Man kan även köpa den från adlibris eller bokus som ebok eller inbunden bok.

Böckerna om Millan:
Millan
Sveket
Drömmen

Andra böcker av Pia Hagmar:
Dödens hus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar