måndag 17 juni 2013

Jennifer: An O'Malley Love Story av Dee Henderson


Jennifer är den yngsta av sju syskon i en ovanlig familj. Hennnes föräldrar dog i en bilolycka när hon var liten och Jennifer hamnade på ett barnhem. Där lärde hon känna Kate, Rachel, Lisa, Jack, Marcus och Steven. De "adopterade" varandra och bytta alla sju efternamn till O'Malley. Jennifer är nu i 30-års åldern och barnläkare i Texas. Hon arbetar med att hålla barn med svåra dödliga eller kroniska sjukdomar så friska som möjligt. Det är ett jobb som kräver hela hennes engagemang och större delen av hennes tid och energi.

En dag på jobbet träffar hon läkaren Tom. Jennifer letar inte efter en man men de börjar spendera mer och mer tid tillsammans och snart har deras vänskap vuxit till något mer. Tom är kristen och tar med sig Jennifer till kyrkan. Hon blir nyfiken på hans tro och börjar ta reda på mer om den. Hela den här tiden har hon problem med ryggen och tillslut tar hon sig i väg till sin läkare. Beskedet hon får efter alla undersökningar är mycket oväntat och den lyckliga tillvaro som Jennifer börjat se fram emot ställs på ända. 

Det här är en novell om den den yngsta av de sju syskonen O'Malley. De sex böckerna i den serien utspelar sig efter den här boken och man behöver läsa dem för att få ett avslut på Jennifers historia. För mig som har läst dem var det här en intressant utvikning, men har man inte läst dem så är det bra att veta att berättelsen inte är avslutad när boken tar slut.

Det här är en kort bok (mycket riktigt kallad novell). Den ger en liten bakgrund till Jennifers historia. Det är helt enkelt en berättelse om två människor som finner varandra. En av de saker som jag gillat mest med de andra O'Malley böckerna är hur Dee Henderson beskriver relationen mellan syskonen och jag tyckte att det var lite tråkigt att de nästan inte alls finns med här. 

Jag köpte den här boken till min ipad mini från Christianbook eftersom den just då var billigast där. Adlibris och bokus har den också både som inbunden bok och häftad. Bokus har den även som ebok. Prissättningen på de olika utgåvorna är minst sagt udda och jag rekommenderar att att man jämför priserna innan man slår till.

De andra böckerna i serien
Danger in the Shadows (prequel)
The Negotiator
The Guardian
The Truth Seeker
The Protector
The Healer
The Rescuer

Andra böcker som jag läst av Dee Henderson:
Full Disclosure
Unspoken
Undetected
Taken
True Devotion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar