torsdag 13 juni 2013

Magiska krafter av Jo Salmson

Det här är den tredje boken i en serie som man bör läsa i ordning. Sol är på flykt tillsammans med Eno och hans familj och Arel och hans mamma Aradea som visat sig vara faster till Eno. Sol är hela tiden orolig att någon ska få syn på henne eftersom alla soldaterna letar efter henne. Oftast Rose hon Eno och Arel lite före karavanen. Eno har tagit reda på mer om vad Häxfolket sägs kunna göra och han uppmuntrar Sol att försöka hitta sina krafter, men hon ser att Arel inte är lika glad åt det. Så när hon förförarna gången lyckad få en blomma att blomma får en pojke som uppenbarligen är av Häxfolket syn på henne. Hon följer efter honom och blir tagen av en spaningspatrull utsänd för att hitta henne. De vill dock inte heller berätta något för henne och Sol vet inte vad hon ska tro. Eno och Arel börjar leta efter Sol när hon inte kommer tillbaka.

Jag tyckte om den här boken med även om det märks att det är en bok mitt i en serie. Den börjar mitt i och den avslutas inte. Egentligen kan man säga att de fyra delarna är en bok som delats upp. 

Jag lånade boken från Elib och läste den på min iPad mini. Man kan också köpa den som inbunden eller ebokbokus eller adlibris.

Böckerna i serien om häxfolket:
De stulna barnen
Fly Sol, fly
Magiska krafter
Folket som försvann

Böckerna i serien om drakriddarna:
Tam tiggarpojken
Tams svåra prov
Jakten på Tam
Tam i drakarnas stad
Tam och drakupproret
Tam och nydraken

Böckerna i serien drakarnas öde:
Stjärnstenen
Draksången

Böckerna serien om Maro:
Kungen kommer!
Skuggan och draken
Ett hjärta av is
I drottningens namn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar