fredag 12 oktober 2018

No Time Like Showe Time av Michael Hoeye

Det här är den tredje delen i serien om urmakaren Hermux Tantamoq. De två tidigare böckerna finns översatta till svenska men inte den här.

Hermux har fått ett rykte som detektiv efter sina två senaste äventyr och blir därför kontaktad av teaterchefen Fluster Varmint för att reda ut konstigheter som händer på teatern. Han är där under förevändningen att han ska installera klockor i alla rum på teatern och den enda som vet om hans egentliga ärende är Fluster Varmint.

Det  tar inte lång tid innan Hermux och hans husdjur nyckelpigan Terfle är mitt i händelsernas centrum. Det är verkligen mycket som pågår på teatern. Varmint har pengaproblem och letar efter nästa stora hit samtidigt har Tucka Mertslin bestämt sig för att hon vill ha teaterbyggnaden. Och det Tucka vill ha det ser hon till att hon får oavsett vad eller vem som står i vägen. Den här gången är det bland annat Hermux som står i vägen. Det blir en svår kamp där Hermeux får reda på många hemligheter.

Dessutom är Hermux förälskad i Linka Perflinger men har svårt att ta sig modet att säga det till henne. Så får hon ett jobb med Brinx Lotelle, som helt uppenbart är intresserad av Linka han med, och hinner åka i väg utan att Hermux hunnit berätta hur han känner. Hermux kan nu bara hoppas att Linka inte faller för honom.

Jag tyckte om den här boken. Synd att inte den också finns översatt till svenska. Den är spännande men ändå snäll. Även om det går illa för några personer i den.

Andra böcker om Hermux Tantamoq:
En mus för alla tider
Tidens sand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar