torsdag 18 oktober 2018

Värdshuset vid havet av Liz Johnson

Marie Carrington är nästan helt pank och utan något tydligt mål i sikte. Hon har någon vag längtan om att komma till sin barndomsparadis, även om hon aldrig varit där, Prince Edwards Island, men om har inte pengar så att det ens räcker till färjan. Då möter hon änklingen Jack Sloane som ser att hon behöver någonstans att ta vägen och som dessutom behöver hjälp. Jack håller på att renovera upp ett hus som han ska ha som Bed and Breakfast. Det var hans frus, Rose, dröm och Jack är fast besluten att förverkliga den även om Rose har dött. Tyvärr har Jack inget sinne för färger och inredning det har däremot Marie som motvilligt och tveksamt följer med honom till hans värdshus som hon ska dekorera det mot att hon får mat, husrum och lite pengar.

Jack hade dock inte sagt någonting om att hans syskonbarn Seth Sloan också är där och jobbar med huset. Seth är inte alls glad åt att Jack har tagit med sig en helt okänd person med en okänd agenda hem. Han är fast besluten att skydda Jack mot denna potentiella bedragare. Marie är på flykt undan sitt förflutna, men minnena följer med henne och överfaller henne med full kraft när hon minst anar det. Hon är lika missnöjd med att träffa på Seth som han är med att träffa henne. Jack är dock fast besluten att de alla tre ska bli goda vänner och jobba tillsammans för att göra värdshuset till en succé.

Marie börjar genast sitt arbete med att göra huset vackert och personligt. Under den processen blir hon god vän med flera andra i det lilla samhället. Hon och Seth sluter fred och blir nästan vänner men då händer det saker som gör dem till ovänner igen.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här boken. Det man anar ska hända redan från första börjar händer också. Jag förstår inte vad Marie ser i Seth och hans extrema misstänksamhet är skum och lite obehaglig. Med tanke på hur illa det sägs gå för Jack undrar man vad det är han är rädd att hon ska stjäla. Men den är lätt och ganska trevlig läsning.

Man kan köpa den på svenska från adlibris, bokus och cdon. Jag läste den här boken på engelska på min läsplatta. På engelska heter den The Red Door Inn och kan köpas från bokus, cdon och adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar