söndag 14 maj 2017

Fängelsemysteriet av Martin Widmark

Det här är Lasses och Majas 24:e fall. Prästen har bett dem komma till fängelset och hjälpa honom eftersom de är vana att umgås med tjuvar. Lasse och Maja är lite nervösa eftersom de vet att många av de som är fångar i fängelset är där eftersom Lasse och Maja varit med och satt dit dem. 

Lasse och Maja blir lite förvånade när fängelsedirektören tar dem för ljud- och ljusexperter, men det visar sig att det är just ljud- och ljus som prästen vill att de ska hjälpa honom med. Han håller nämligen på att sätta upp en pjäs, Hamlet, med några av fångarna som skådespelare. När de kommer in återser Lasse och Maja Lollo Smith, Rektor Ahlberg och Alf Moberg som är skådespelarna i Hamlet. Skådespelarna gör en lite kupp och lyckas få prästen att installera en lucka i scengolvet som kungen kan komma upp ut. 

Så blir det dags för teaterpremiär och hela Valleby beger sig till fängelset för att titta på pjäsen. Det visar sig att det de får se är en mycket fri tolkning av Shakespeares pjäs, men publiken blir ändå mycket nöjd. Ända tills ridån går ned och fångarna är försvunna. De har rymt. Kan Lasse och Maja fånga in dem igen?

Det här var en okey LasseMaja bok. Lite halvtråkigt mysterium. Jag undrar hur många fängelser som är byggda direkt på jordgrund så att man kan gräva sig ut, och om det finns såna betvivlar jag starkt att dessa befinner sig i Sverige...

Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, bokus, cdon), ebok (bokus, cdon, adlibris) eller ljudbok (cdon, adlibris, bokus). 

LasseMaja böcker som jag har läst:
Biblioteksmysteriet

Brandkårsmysteriet
Cafémysteriet
Campingmysteriet
Diamantmysteriet
Fotbollsmysteriet

Fängelsemysteriet
Födelsedagsmysteriet

Galoppmysteriet
Hotellmysteriet
Modemysteriet
Mumiemysteriet
Simborgarmysteriet

Skolmysteriet
Böckerna om Halvdan Viking:
Hövdingens bägare
Främlingens grav
Vargens hjärta
Forsens drottning
Miklagårds lås
Isens gud

De sju brödernas skatt
Munkens löfte
Ulfberths svärd

David och Larissa:
Antikvariat Blå Spegeln

Den trettonde gästen
Dårarnas ö
Nåjdens sång
Under en himmel av glas
Kleopatras trädgård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar