måndag 14 september 2015

Winter is not forever av Janette Oke


Det här är den tredje boken om Josh. Josh har vuxit upp men har fortfarande inte bestämt vad han ska göra i resten av sitt liv. Han har gott läshuvud och alla antar att han kommer vilja studera vidare och att han ska vilja bo kvar i stan, men han förvånar dem alla genom istället flytta ut till sin farfars och farbror Charlies bondgård. Han har sett hur de har fått allt svårare att orka med bondgården nu när de börjar bli äldre och eftersom han ändå inte vet vad han vill bli så tycker han att han lika gärna kan hjälpa till hemma på gården medan han funderar mer på det.

Josh går helhjärtat in i sitt nya arbete som bonde fast besluten att vara den bästa bonde han bara kan tills han kommer på vad han egentligen ska göra. Han läser på och går till bönder som kan mycket om de senaste rönen och ber om råd. Han tar sig an en hel del underhåll som blivit eftersatt när hans farfar och farbror inte orkat lika mycket som förr. Han får bondgården att blomstra och är riktigt nöjd med tillvaron. Då får hans farfar en helt galen idé. För att underlätta för farbror Charlie som har reumatism och svårt att orka med att sköta hushållsarbetet vill han anställa en hushållerska och för att få råd med en hushållerska vill han att de ska hyra ut ett rum till den nya skollärarinnan.

Josh har ingen lust att dela sitt hem med två kvinnor, men alla hans argument faller platt och snart flyttar Mary och Matilda in. Det tar inte särskilt lång tid för Josh att inse att det inte är så illa att ha två unga kvinnor boende i samma hus. Men hur bär man sig åt för att dejta någon som bor under samma tak och vem av dem tycker han mest om?

Ännu en trevlig och långsam bok om Josh. Jag gillar den här serien.

Man kan köpa boken som häftad (bokus, cdon, adlibris) eller ebok (cdon, adlibris, bokus).

Böckerna i den här serien:
Once Upon a Summer
The Winds of Autumn
Winter is Not Forever
Spring's Gentle Promise

Böcker i serien Women of the West:
1. The Calling of Emily Evans
2. Julia's Last Hope
3. Roses for Mama
4. A Woman Named Damaris
5. They Called Her Mrs. Doc
6. The Measure of a Heart
7. A Bride for Donnigan
8. Heart of the Wilderness
9. Too Long a Stranger
10. The Bluebird and the Sparrow
11. A Gown of Spanish Lace
12. Drums of Change

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar