torsdag 26 december 2013

True Devotion av Dee Henderson

Den här boken handlar om Kelly som är änka efter att hennes man som var SEAL i den amerikanska flottan omkommit under en "träningsolycka" tre år tidigare. Nu tre år senare har hon börjat vänja sig vid sitt nya liv. Hon jobbar som badvakt och när hon försöker rädda en surfande tonåring dras de båda med långt ut till havs. Efter flera timmar i det kalla vattnet är Kelly helt utmattad och tonåringen hon försöker rädda medvetslös. Hon inser att om de inte blir räddade snart så kommer de båda att dö.

Samtidigt letar ett stor team med  Joe "Bear", Kellys mans bäste vän och plutonledare, i spetsen febrilt efter henne. De hittar dem precis när Kellys krafter är på väg att ta definitivt slut och hon nästan accepterat att de kommer att dö. Innan hon blir helt medvetslös hinner Kelly dock säga tre ord som för alltid kommer att förändra hennes relation till Joe:
- Jag älskar dig.

När Kelly blivit räddad till livet står de orden kvar emellan dem. De har varit bästa vänner så länge nu ska de våga riskera sin vänskap genom att inleda en kärleksrelation. De bestämmer sig för att ge det ett försök men det är en relation med vissa förhinder. Det är inte alltid lätt att dejta sin bästa väns änka och Kelly som ju förlorade sin man pga hans jobb har det inte så lätt när Joe skickas iväg på uppdrag.

Dessutom visar det sig att den smugglare som indirekt orsakade Nicks död är tillbaka i trakten igen och Joe och Kelly befinner sig mitt i händelsernas centrum.

Jag tycker ganska bra om den här boken. Den är lite spännande och lite romantisk.

Jag läste den här boken på min läsplatta efter att ha laddat ner den gratis på christinabook.com. De har gratis eböcker där som de byter ut med jämna mellanrum. Hos de svenska bokhandlarna tycks man bara kunna köpa den som pocket (cdon, bokusadlibris).

Andra böcker som jag läst av Dee Henderson:
Jennifer: An O'Malley Love Story
Danger in the Shadows (prequel)
The Negotiator
The Guardian
The Truth Seeker
The Protector
The Healer
The Rescuer
Full Disclosure
Unspoken
Undetected
Taken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar