söndag 26 maj 2013

Fly Sol, fly! av Jo Salmson

Det här är andra delen i Jo Salmsons serie om häxfolket. Det är verkligen en serie av följetongstyp så man bör börja med del 1.

Efter att Sol fått veta att hon är en av Häxfolket och att hon togs som gisslan efter kriget är hennes liv plötsligt i fara. Häxfolket har tagit tillbaka de andra stulna barnen bara Sol är fortfarande kvar och om hon blir upptäckt är hon illa ute. Hon har dock tur som har så lojala vänner som Eno och Arel och sin fostermamma Misana. De hjälper henne att fly och Sol upptäcker dessutom att hon har Häxfolkets förmåga att inte bli upptäckt. Sol följer med karavanen till staden när Eno och Arel ska flytta dit. Där blir det inte lätt för henne att klara sig. Hon får sova ute och stjäla sin mat och hela tiden vara rädd för att bli upptäckt. Det blir dock bättre när hon lyckas hitta Arel och bli återförenad med sina vänner. Arel får äntligen veta sanningen om sin mamma och snart har Sol fler vänner än hon någonsin vågat hoppas på som vill hjälpa henne att fly.

Den här boken är Mycket lättläst, men även spännande. Jag tyckte om den, men den är definitivt en "mitt-i-serien-bok". Den börjar mitt i handlingen och berättelsen är inte avslutad när boken är slut.

Jag lånade boken från Elib och läste den på min iPad mini. Man kan också köpa den som inbunden eller ebokbokus eller adlibris.

Böckerna i serien om häxfolket:
De stulna barnen
Fly Sol, fly
Magiska krafter
Folket som försvann

Böckerna i serien om drakriddarna:
Tam tiggarpojken
Tams svåra prov
Jakten på Tam
Tam i drakarnas stad
Tam och drakupproret
Tam och nydraken

Böckerna i serien drakarnas öde:
Stjärnstenen
Draksången

Böckerna serien om Maro:
Kungen kommer!
Skuggan och draken
Ett hjärta av is
I drottningens namn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar