söndag 26 juni 2016

Teddy i trubbel av Lin Hallberg

Det här är den fjärde boken om Teddy och Elsa och det är snart jul. Teddy har varit hos dem på gården ett bra tag nu och börjar bli en riktigt väluppfostrad liten ponny, nästan i alla fall. Nu kan Elsa rida honom och de blir bättre och bättre på att rida tillsammans. Elsa hoppas verkligen att Teddys riktiga ägare inte ska komma och ta tillbaka honom. Tänk om han kommer på besök och får se hur duktig Teddy har blivit och vill ha tillbaka honom.

Annars går livet på gården vidare i jämn lunk. De har nu två hästar, två katter och en gris där så det är många djur att sköta. Dessutom ska de passa kaninen Hoppe över djur så just nu har de en riktig bondgård full med djur. Elsa får ta hem tre klasskompisar på pepparkaksbak. Det blir lite så där till en början då det blir tjafsigt mellan tjejerna, men sedan blir det en sån där perfekt rolig dag som man kommer ihåg länge.

Morgonen efter, första dagen på jullovet vaknar Elsa tidigt. Efter att hon kommit på att hon ska kika lite på julklapparna under granen, när hon ser att storasyster får många fler än hon bestämmer hon sig för att gå ut i stallet och se efter om det finns några fler julklappar gömda där. Sedan är alla tankar om julklappar bortglömda för Elsa har glömt att skruva fast locket på pellets-tunnan och någon annan har glömt att stänga Teddys box så nu har Teddy ätit upp nästan alla pelletsen och är jättesjuk.

De skickar efter veterinären som ger dem instruktioner om vad de ska göra och ger Teddy dropp. Nu måste de göra allt de kan och hålla alla tummar de har för att Teddy ska klara sig. Elsa lovar sig själv att om bara Teddy överlever så ska hon inte önska sig något mera, utom kanske att Teddy ska bli hennes alldeles egna häst.

Jag tycker att det här är en trevlig bok. Spännande och perfekt för hästälskande barn i 7-10 års åldern.

Böckerna om Teddy:
Teddy till Salu
Teddy i huset
Teddy och hans vänner
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy en sommardag
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Böckerna om Myggan och Santos:
Älskade ponny
Isgalopp
Ponnysommar

Andra böcker av Lin Hallberg:
Vem är du Johanna?
Alla älskar Sigge
Kom igen Sigge
April, april Sigge
Simma lugnt Sigge
Det spökar Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och den långa resan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar