lördag 20 februari 2016

Brandkårsmysteriet av Martin Windmark

Det här är ännu en bok om de unga detektiverna, Lasse och Maja, i staden Valleby. Det händer underliga saker i den lilla staden. Flera bränder har startats och när brandmännen har varit där och släckt märker man att värdefulla saker har försvunnit. Först brann det hos Muhammed och då blev ett guldhalsband stulet. Sedan brann det på museet och då blev en kinesisk vas stulen. Lasse och Maja börjar se ett mönster här. Kan det vara så att det är brandmännen som stjäl?

De undersöker de olika brottsplatserna noga som tur är har de båda precis installerat ett nytt brandlarm som går direkt till brandkåren. Det var tack vare detta som bränderna kunde släcks så snabbt. Lasse och Maja spanar på brandstation under brandkårens dag då brandmännen demonstrerar sina bilar och hur de jobbar. 

Till slut tror de att de har bilden klar för sig. De har tre misstänkta nu ska de bara klura ut vem av dem som är den skyldiga. Då kommer Maja på något som de inte hade tänkt på.

Det här är en ganska vanlig LasseMaja bok. Jag tyckte att det gick att gissa vem tjuven var och det gillar jag när man kan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar