fredag 29 januari 2016

Lycka till, Lotta av Merri Vik

Det här är den 40:e boken om Lotta. Lotta är tillbaka i sin hemstad och arbetar på Valentins Bokförlag. Paul pluggar i en annan stad men de har förlovat sig och är kärare än någonsin. På jobbet går det också bra. Hon trivs med att vara lite allt-i-allo och får mer och mer ansvar med tiden. Hon inspirerar chefen att åka på semester, städar och hittar ett bortglömt bokmanus och får agera modell till ett par bokframsidor.

Lenni, Lottas poetvän som numera jobbar på samma ställe som Lotta, kommer med nyheten att han äntligen ska gifta sig med sin Veronica. I en kyrka med 30 gäster trots att han tidigare varit så emot det. Det blir ett spännande bröllop. Lenni råkar få kilt i stället för frack och får helt enkelt leva med det. Tyvärr har han även råkat glömma att hämta ut brudbuketten han beställt till Veronica men då griper Lotta in och räddar dagen. Det blir ett trevligt bröllop och Lotta och Paul blir så inspirerade att de bestämmer sig för att gifta sig de med.

Dessutom blir Lotta inspirerad av Giggi att skriva en bok så hon skriver en som hon sedan förlorar tron på. Hon låter ändå sin mamma läsa den och när mamman tycker att den är bra tar hon mod till sig och skickar in den till Valentins förlag. Sedan väntar hon spänt på vad som kommer att hända.

Jag är tyckte ganska bra om den här boken även om jag tycker att det är underligt att Lottas eget bröllop fick så lite utrymme. Där emot skriver hon väldigt mycket om Lennis bröllop... Dessutom är jag förvånad över hur kort varsel de hade på bröllopen. Alla bröllop som jag har varit på, inklusive mitt eget, har tagit betydligt längre tid att planera.

1. Det är Lotta, förstås!
2. Ja, se Lotta!
3. Lotta är sig lik
4. Skärp dig, Lotta!
5. Lotta slår till
6. Fara på taket, Lotta!
7. Vilken skiva, Lotta!
8. Skriv upp det, Lotta!
9. Rena snurren, Lotta!
10. Se dig  för, Lotta!
11. Bra gissat, Lotta!
12. Platt fall, Lotta!
13. Rena mörkret, Lotta!
14. Hejda dig, Lotta!
15. Full fart, Lotta!
16. Arma Lotta!
17. Vilken fullträff, Lotta!
18. Håll masken, Lotta!
19. Lotta i topp
20. Var glad. Lotta!
21. Vilken vals, Lotta!
22. Festligt, Lotta!
23. Vilken tur, Lotta!
24. Alla tiders Lotta
25. Rena karusellen, Lotta!
26. Ge aldrig upp, Lotta!
27. Mitt i prick, Lotta!
28. Lotta går till sjöss
29.Det spökar, Lotta!
30. Lotta går till väders
31. Heja Lotta!
32. Toppen, Lotta!
33. Fyndigt, Lotta!
34. Full rulle, Lotta!
35. Rena cirkusen, Lotta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar