måndag 8 september 2014

Jakten på Tam av Jo Salmson

Det här är den tredje delen i en serie som man bör läsa i rätt ordning. Om du inte har läst den första boken Tam tiggarpojken rekommenderar jag att du börjar med den innan du läser den här.

När Tam under midvinterfesten fick höra att han inte blivit utvald till drakriddare flydde han förtvivlad bort från slottet. Han hade misslyckats och svikt inte bara Sky utan även magister Taftar och sig själv. Han skulle aldrig bli drakriddare nu. Förtvivlad flyr han tillbaka till den koja som han bodde i när han levde som tiggarpojke, bara för att se att den är försvunnen. Han söker då upp sin vän Indre som också befinner sig i en förtvivlad situation. Hans pappa har inte betalt hyran om de inte kan få fram pengar inom några dagar så kommer de att kastas ut på gatan. Tam bestämmer sig för att göra vad han kan för att hjälpa sin vän och om han säljer sina nya kläder kan han få in en hel del pengar.

I drakstallet är Sky orolig de måste hitta Tam och han stänger henne ute så att hon inte kan tanketala med honom. Förstår han inte att oavsett om han blivit utnämnd till drakriddare eller inte så är han den nya drakriddaren. Utan honom blir det ingen nydrake och de har ont om tid Bleke blir sämre och sämre för varje dag och nydraken ska födas när han dör.

Magister Taftar och prinsessan Chaia som på grund av sin hudsjukdom lever dold i slottets gångar gör allt de kan för att leta reda på Tam.

Jag läste den här boken på min läsplatta genom mitt abonnemang på Readly. Man kan köpa den som inbunden (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, cdon, adlibris)
.
Böckerna i serien om drakriddarna:
Tam tiggarpojken
Tams svåra prov
Jakten på Tam
Tam i drakarnas stad
Tam och drakupproret
Tam och nydraken

Böckerna i serien drakarnas öde:
Stjärnstenen
Draksången

Böckerna serien om Maro:
Kungen kommer!
Skuggan och draken
Ett hjärta av is
I drottningens namn

Böckerna i serien om häxfolket (också av Jo Salmson):
De stulna barnen
Fly Sol, fly
Magiska krafter
Folket som försvann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar