fredag 2 mars 2018

Amulett 4 Det sista rådet av Kazu Kibuishi

Det här är den fjärde delen i serien amulett. Efter en lång och farofylld resa har Emily och hennes vänner äntligen kommit fram till staden Celis. Där ska de be om hjälp mot älvkungen, men det blir inte som de tänkt. Staden verkar konstigt folktom och nästan genast splittras vännerna. Älvorna hamnar i fängelse, Emily och hennes mamma och bror hamnar på ett fint rum eftersom Emily ska göra sig redo för proven som hon som stenväktare måste klara, Enzo, Kaptenen och Rödskägg vandrar runt i den nästan folktomma staden samtidigt som Miskit och Kuggson hamnat i ett drakbo. Emily är säker på att något är fel och mer och mer börjar de andra komma till samma slutsats.

Nu är det dock lite sent att ändra sig. Emily måste utsättas för livsfarliga prov om hon ska ha en chans att ens få träffa rådet och de andra har sina svårigheter att tampas med. Men det är något som är fel med rådet. Är det någon som försöker lura dem? Och varför i så fall?

Det här är en berättelse i serieform. Teckningsstilen är som manga men den läses från rätt håll. Jag tycker att den är ganska spännande men samtidigt lite seg. Det är så många olika trådar och de knyts aldrig ihop eftersom även denna bok är en bok mitt i serien.

Böckerna i serien:
Amulett 1 Stenväktaren
Amulett 2 Stenväktarens förbannelse
Amulett 3 Molnsökarna
Amulett 4 Det sista rådet
Amulett 5 Älvprinsen

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus, cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar