måndag 10 oktober 2016

A Gown of Spanish Lace av Jeanette Oke

Det här är del elva i serien Women of the West. Ariana fick en tuff start i livet när hennes föräldrar dödades av indianer som anföll deras tåg med hästdragna vagnar på väg öster ut. En kvinna räddade hennes liv och tog hand om henne tills hon dog när Ariana var fem år gammal. Då blev Ariana adopterad av ett pastorspar och har fått en mycket bra uppväxt hos dem. Nu är hon vuxen och lärare i deras lilla skola. Ett jobb som hon ägnar sig åt med stor hängivenhet. Livet är bra för Ariana.

Så en vinterdag när skolan har slutat kommer två män in i skolhuset och kidnappar henne. De tar henne med sig till sitt läger och mannen som kidnappat henne befaller sin son att vakta henne. Utan att någon av dem vet om det har de blivit en del av hans plan på att få sonen att bli tuff nog att klara livet som bandit. Sonen, Laramie, har aldrig skjutit för att döda och det anser hans pappa att han måste göra. Därför kidnappar han Ariana, många män har dödat för en kvinna. 

Det går inte riktigt som pappan tänkt sig. Laramie är bekymrad över att Ariana är fånge hos ett gäng banditer och när hans pappa ger honom ansvar över henne så gör han sitt bästa för att hon ska ha det bra trots omständigheterna. Han begriper inte varför hans pappa har kidnappat henne, men allt eftersom tiden går blir han mer och mer besluten att få henne därifrån innan situationen blir riktigt farlig för henne. Han vet att de inte kommer att släppa någon av dem frivilligt. Han vet att inte ens hans pappa skulle tveka ett ögonblick att sjuta honom när han märker att han går emot hans order. 

Jag sträckläste den här boken för att jag blev nyfiken på hur det skulle gå trots att handlingen är ganska förutsägbar och lite fånig. Inte minst alla komplikationer innan Laramie och Ariana får varandra känns fåniga, typiskt dålig kärleksroman.

Jag läste den här boken på min läsplatta. Man kan köpa den som ebok (bokus, cdon, adlibris) eller häftad (bokus).

Böcker i serien Women of the West:
1. The Calling of Emily Evans
2. Julia's Last Hope
3. Roses for Mama
4. A Woman Named Damaris
5. They Called Her Mrs. Doc
6. The Measure of a Heart
7. A Bride for Donnigan
8. Heart of the Wilderness
9. Too Long a Stranger
10. The Bluebird and the Sparrow
11. A Gown of Spanish Lace
12. Drums of Change

Böckerna i serien Seasons of the Heart:
Once Upon a Summer
The Winds of Autumn
Winter is Not Forever
Spring's Gentle Promise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar