tisdag 19 april 2016

Läsning för Lotta av Merri Vik

Det här är bok nr 42 i serien om Lotta. Hon och Paul är gifta och har precis fått en ny lägenhet. Hela övervåningen på ett tvåvåningshus, men bara två rum. Än så länge har de inte så mycket möbler att möblera sin lägenhet med men Lotta är säker på att det snart kommer att ändras. Så träffar hon på sina nya grannar just som de är i färd med att slänga möbler som de inte längre har plats för och vips så har Lotta och Paul fått: ett soffbord, ett skrivbord, ett blombord, en målad bricka med gallerkant, ett hörnskåp att hänga på väggen och en korgstol. Lotta och grannarna är båda lika nöjda. Lotta med sina nya möbler och grannarna över att deras möbler kom till någon som ville ha dem istället för att slängas.

Lotta börjar universitetet och får flera nya vänner. Hon lär även känna en misstänksam äldre dam som till en början inte ens vill hälsa på Lotta när hon cyklar förbi, men en dag när hon råkat illa ut är Lotta där i precis rätt stund och sedan blir de vänner.

Dessutom kommer Lottas första bok i tryck den här hösten. Det är en speciell känsla att få hålla i sin egen bok och Lotta får höra många vänliga omdömen om den.

Det här är en småtrevlig Lotta-bok där det egentligen inte händer så mycket. Det märks att Lotta blivit vuxen. Det här är den första Lotta-bok jag läst där Paul får vara med i någon större utsträckning och jag börjar faktiskt tycka bättre om honom. I den här boken är det faktiskt han som gör ett misstag med en soppåse och en annan påse.

1. Det är Lotta, förstås!
2. Ja, se Lotta!
3. Lotta är sig lik
4. Skärp dig, Lotta!
5. Lotta slår till
6. Fara på taket, Lotta!
7. Vilken skiva, Lotta!
8. Skriv upp det, Lotta!
9. Rena snurren, Lotta!
10. Se dig  för, Lotta!
11. Bra gissat, Lotta!
12. Platt fall, Lotta!
13. Rena mörkret, Lotta!
14. Hejda dig, Lotta!
15. Full fart, Lotta!
16. Arma Lotta!
17. Vilken fullträff, Lotta!
18. Håll masken, Lotta!
19. Lotta i topp
20. Var glad. Lotta!
21. Vilken vals, Lotta!
22. Festligt, Lotta!
23. Vilken tur, Lotta!
24. Alla tiders Lotta
25. Rena karusellen, Lotta!
26. Ge aldrig upp, Lotta!
27. Mitt i prick, Lotta!
28. Lotta går till sjöss
29.Det spökar, Lotta!
30. Lotta går till väders
31. Heja Lotta!
32. Toppen, Lotta!
33. Fyndigt, Lotta!
34. Full rulle, Lotta!
35. Rena cirkusen, Lotta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar