tisdag 18 mars 2014

Life goes on av Philip Gulley

Den här boken handlar om Sam Gardner som för tre år sedan flyttade tillbaka till sin hemstad Harmony för att bli pastor i den församling där han själv vuxit upp. Den här boken handlar om Sams fjärde år som pastor i sin gamla hemstad.

Som pastor möter man många utmaningar och en är söndagsskolan. Alice Strout som är dement och inte ens känner igen Sam kommer ändå av gammal vana in och ska undervisa sin söndagskoleklass. Eftersom hon inte har alla hästar hemma och en teologi som man inte ska utsätta barn för försöker Sam komma på ett sätt att avsätta henne som söndagsskolelärare. Det visar sig vara allt annat än lätt, men så får Sam den briljanta idén att göra henne till söndagskoledrottning. Hon ska få sitta på en fin tron samtidigt som Sam tar över själva undervisningen. Tyvärr går det inte riktigt som Sam har tänkt.

I en  liten stad som Harmony kan det gå snabbt när ryktena väl sätter igång. Just det här året bar det sig inte bättre än att Oscar och Livinia Purdy inte kom hem och öppnade Dairy Queen, där de säljer glass, samma helg som vanligt. Detta berodde på att de fått problem med bilen och blev tvungna att skjuta upp sin hemresa tills den blivit lagad, men i Harmony gick ryktena och snart visste alla att Oscar hade dött i West Nile viruset. Begravningen planeras och hela stan är involverad, men på begravningsdagen har varken liket eller änkan kommit till staden. Sam, som ska hålla i begravningsgudstjänsten, har inte så mycket val så han sätter igång ändå. Mitt i begravningsgudstjänsten rullar Oscars och Livinias bil in i staden med en synnerligen levande Oscar vid ratten.

När Sam irriterad och uppgiven beklagar sig till Miriam Hodge efter ett möte säger hon till honom att växa upp: "You stand up there and say things you don't believe, just to make certain people happy, peple who will never ve happy anyway. Why not, instead of hiding your beliefs from everyone, just be who you are?"
"Grow up, SAm. Stop your whining and stop walking around like you're the only one with a burden. Give up the illusion that everyone is going to like you and just grow up." s. 234
Sam tar till sig detta råd, men Miriam blir inte helt nöjd med resultatet.

Man kan köpa den här boken från bokus, cdon och adlibris. På cdon finns den även som ebok.

Böckerna om Harmony:
Home to Harmony
Välkommen till Harmony
Signs and Wonders
Christmas in Harmony
Life Goes on
A Change of Heart
The Christmas Scrapbook
Almost Friends
A Place Called Hope
A Lesson in Hope

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar