tisdag 1 november 2016

Modemysteriet av Martin Widmark

Det här är ännu en av många böcker om detektiverna Lasse och Maja i den lilla staden Valleby. Hela staden utom Maja och Rune Andersson har drabbats av modefeber. Det ska vara en designtävling i staden. Världens viktigaste modeskapare Jean-Pierre kommer till lilla Valleby för att vara domare i en tävling där de två bäst klädda personerna i staden vinner en resa till Paris. Nu sys det i alla vrår av Valleby för det är många som vill vinna priset.

Jean-Pierre kommer. Med sig har han sin älskade katt Lulu, sin uttråkade assistent Zybastian och Charlotte som är fotograf och chaufför. Någon dag innan den storamodevisningen ska gå av stapeln så försvinner Lulu. Den förtvivlade Jean-Pierre vänder sig genast till polisen, men polismästarem säger att det inte är ett polisärende. Maja bestämmer sig dock för att ta sig an fallet och hon börjar leta efter Lulu.

Då kommer det ett brev. Lulu har blivit kidnappad och Jean-Pierre kommer inte att få tillbaka henne förrän han lämnar över sin mapp med alla modeskisser inför nästa års kollektion. Nu måste Maja, Lasse och polismästaren slå sina kloka huvuden ihop för att kunna lösa fallet.

Det här är en typisk LasseMaja bok. Inte min favorit för jag tyckte inte att det gick att gissa vem som hade gjort det, man fick mer bara föras med i handlingen.

Jag lånade den här boken som ebok via appen Biblix och läste den i min läsplatta. Man kan köpa den som ebok (bokus, adlibris) eller inbunden (adlibris, bokus, cdon).

Böckerna om Halvdan Viking:
Hövdingens bägare
Främlingens grav
Vargens hjärta
Forsens drottning
Miklagårds lås
Isens gud

De sju brödernas skatt
Munkens löfte
Ulfberths svärd

David och Larissa:
Antikvariat Blå Spegeln

Den trettonde gästen
Dårarnas ö
Nåjdens sång
Under en himmel av glas
Kleopatras trädgård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar