lördag 3 februari 2018

Hjälp! Var är skatten? av Jo Salmson


I den här boken så händer det något spännande i skolan. De har jobbat med kartor i skolan och nu har fröken ordnat en skattjakt åt dem. Hon delar in dem i grupper och ger dem varsin karta. Nu ska de ut och hitta sin skatt och sedan ta med den tillbaka till skolan.

Huvudpersonen i den här boken är "Jag" och vi får aldrig reda på vad han heter. Hans grupp har lite svårt att tyda och följa sin karta. Vart någonstans ska de egentligen gå? Efter att de gått den jobbiga vägen genom skogen bakom skolan hamnar de på gångstigen. Här någonstans ska skatten finnas, men var? Efter en stund får de syn på den under en parkbänk. På bänken sitter det två gubbar, men de smyger fram och lyckas ta paketet. Då börjar gubbarna att jaga dem.

De springer hela vägen tillbaka till skolan, klassrummet och sin förvånade fröken. Det där paketet är inte det hon gömde. Efter en stund kommer rektorn med de båda gubbarna i släptåg och gubbarna har ett paket med sig. Alla missförstånd reds ut och rätt paket kommer till rätt person.

Det här var en okey bok. Inte den bästa i serien, men inte heller den sämsta. Jag retar mig fortfarande på att man inte får veta vad huvudpersonen heter.

Böckerna i Hjälp!-serien:
Hjälp! Jag gjorde illa Linn
Hjälp! Jag tappar bort en hund

Böckerna i serien om häxfolket:
De stulna barnen
Fly Sol, fly
Magiska krafter

Folket som försvann

Böckerna i serien drakarnas öde:
Stjärnstenen
Draksången

Böckerna i serien om drakriddarna:
Tam tiggarpojken
Tams svåra prov
Jakten på Tam
Tam i drakarnas stad
Tam och drakupproret
Tam och nydraken

Böckerna serien om Maro:
Kungen kommer!
Skuggan och draken
Ett hjärta av is
I drottningens namn

Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, bokus, cdon) och ebok (bokus, cdon, adlibris). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar