tisdag 27 februari 2018

Klockkatastrofen av Ingelin Angerborn

Det här är den andra delen i serien om Viking och hans klantiga vänner Viktor och Vilma. Efter det sin hände under orienteringen då de blev vänner, se Kartkatastrofen, har de bildat en klubb Klant & Kompani. Nu är frågan vad klubben ska göra. De sitter på sitt klubbmöte och funderar tills Vilma kommer på att de ska öva på att göra saker utan att vara klantiga.

Viking kommer på att de kan öva genom att gå ut med hundar åt folk. Det är ju plättlätt och ingenting som de kan strula till. Så Viking frågar fru Pettersson om han får gå ut med hennes hund Olga. Viking och Vilma lyckas inte hitta någon hund att gå ut med så de bestämmer sig för att turas om med Olga istället. Allt går jättebra tills Vilmas klocka försvinner och det är inte vilken klocka som helst. Det är hennes farfars farfars farfars eller något och hennes pappa vet inte om att Vilma har lånat den. De letar överallt utan att hitta den. Då kommer Viking på att Olga är en dammsugarhund som äter allt som kommer i hennes väg. Kan det vara så att hon har ätit upp klockan?

De bestämmer sig för att de ska turas om att gå ut med Olga till klockan kommer ut den naturliga vägen. Nu får bara ingenting annat gå fel, men det gör det så klart...

Det här är en rolig bok som både jag och mina elever tyckte om.

Böckerna i den här serien:
Kartkatastrofen
Klockkatastrofen
Kaninkatastrofen
Kungskatastrofen
Kalsongkatastrofen
Kalaskatastrofen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar