tisdag 6 februari 2018

Hotellmysteriet av Martin Widmark


Det här är en av de första böckerna om Lasse, Maja och deras detektivbyrå. Det är jul och Lasses och Majas föräldrar har rest bort tillsammans men Lasse och Maja har lyckats övertala dem att få stanna hemma. De har ju sin detektivbyrå att ta hand om. Under julen bor de därför på Lasses farbrors hotell och hjälper honom. Nu vill hotelldirektören Ronny Hazelwood samla sina anställda Rune Andersson, Ritita Heijalainen, Pierre Chaloppes, Lasse och Maja. Han berättar att de kommer att få en familj på besök bestående av Herr och fru Åkerö, deras dotter Pomona och deras hund Ribson. De är fina gäster som ska behandlas med extra stor respekt annars kan deras hund Ribson sluta äta. Deras besök kommer att inbringa mycket pengar till hotellet och inget får gå fel. 

Till en början tycks allt gå bra men så försvinner familjens hund spårlöst. Nu är goda råd dyra om hotellet inte ska gå miste om massor av pengar måste tjuven och hunden hittas. Lasse och Maja tar sig genast an fallet som visar sig bli svårt att lösa. De har några misstänkta som har motiv, men ingen av dem tycks ha gjort det. Till slut visar det sig att de kan lösa mysteriet tack vare internet. 

Det här är en okey bok. Slutet är oväntat och jag tycker bäst om när man kan gissa vem som gjort det eller i alla fall kan säga "Aha" när ledtrådarna faller på plats. Här får man bara följa med i handlingen. Det märks att det inte var lika vanligt med internet när den här boken skrevs. 

LasseMaja böcker som jag har läst:
Biblioteksmysteriet

Brandkårsmysteriet
Cafémysteriet
Campingmysteriet
Diamantmysteriet

Fotbollsmysteriet
Fängelsemysteriet
Födelsedagsmysteriet

Galoppmysteriet
Modemysteriet
Mumiemysteriet
Simborgarmysteriet

Skolmysteriet
Tågmysteriet
Zoomysteriet

Böckerna om Halvdan Viking:
Hövdingens bägare
Främlingens grav
Vargens hjärta
Forsens drottning
Miklagårds lås
Isens gud

De sju brödernas skatt
Munkens löfte
Ulfberths svärd

David och Larissa:
Antikvariat Blå Spegeln

Den trettonde gästen
Dårarnas ö
Nåjdens sång
Under en himmel av glas
Kleopatras trädgård


Den här boken finns i två upplagor den gamla med svart/vita bilder (adlibris, bokus, cdon) och en ny med illustrationer i färg (bokus, cdon, adlibris). Man kan även köpa den som ebok (cdon, bokus, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar