söndag 18 februari 2018

Vilse i mörka skogen av Magnus Ljunggren

Barnen från Riddarskolan är ute i skogen tillsammans med sin lärare Rodrick. De ska plocka medicin växter. Efter en stund har de allt de behöver utom drakört. Urban vet var det växer drakört men när hans lärare Rodney skickar i väg honom ensam för att hämta den är han lite tveksam. Inte för att han är rädd så klart men ändå. Fiona erbjuder sig att följa med men då morskar Urban upp sig. Han är inte rädd. Det är klart att han kan gå själv.

Så Urban ger sig av och alla de andra återvänder till borgen. Det blir en mycket äventyrlig promenad i mörkret. Urban stöter på en drake och en demon, (tror han i alla fall) men istället för att fly slåss han mot dem och de flyr. Tyvärr råkar han komma på avvägar under det att han försvarar sig mot draken och demonen och snart inser han att han är vilse.

När Rodrick tycker att det tagit för lång tid för honom så skickar han iväg Egon och Fiona för att leta efter honom. De hittar honom och tar med honom till borgen. Givetvis säger Urban ingenting om att han gått vilse. Men när han kommer tillbaka till borgen berättar han för kungen och alla andra hur modig han varit. Tyvärr visar det sig att han inte fått med sig drakörten så han får återvända till skogen tillsammans med Egon och Fiona för att hämta den. Kungen har ont i sin tå och kan inte vänta längre på medicinen.

Den här boken är lite småkul, men inte en av mina favoriter i den här serien.

Böckerna i den här serien:
Det magiska svärdet
Den hemska draken
Världens bästa riddare
Den vilda galoppen
Liten är bäst
Hemske Harald
Fest i borgen
Jättarna anfaller
Slaget om borgen
Hur Rodrick blev riddare
En egen drake
Vilse i mörka skogen
Ensamma i borgen
Det hemliga brevet
Otur i borgen

Andra lättlästa böcker:
Fira med fest - Helena Bross
Inbrott i skolan - Helena Bross
Klass 1b - Helena Bross
Natten då Sigge föddes  - Lin Hallberg
Sam och Sigge och den långa resan  - Lin Hallberg
Ett monster sover över - Mats Wänblad

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus och cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar