torsdag 15 februari 2018

Fly fältet av Jeff Kinney

Det här är den tolfte boken i serien om Greg. Det är snart jul när Gregs föräldrar kommer med ett oväntat och för Greg oönskat kungörande. De har köpt en resa till solen och de ska åka tillsammans hela familjen och vara borta över julen. Det blir deras julklapp så ingen kommer att få några andra julklappar det här året. Greg tycker att det här är en jättedålig idé. Tyvärr är resten av familjen eld och lågor så han har inget annat val än att gå med på det.

Greg är inte alls sugen på att flyga. Sitta instängd i ett metallrör högt uppe i luften är ingenting som lockar honom det minsta. Resan blir också så hemsk som han hade tänkt sig men av den anledning han tänkt sig. Han hamnar på mittensätet och på vardera sidan om honom sitter en mamma och pappa och med sig har de en bebis. Greg sitter fast mellan paret med bebisen i knät under hela resan. Resan blir en prövning på alla sätt, men det positiva man kan säga är att han blev så upptagen av andra saker att han inte hade så mycket tid att fundera över hur säker flygningen är.

Så är de äntligen framme i vad som faktiskt ser ut som paradiset. Det överträffar alla Gregs lågt ställda förväntningar med råge. Poolerna ser häftiga ut, det finns massor av spännande aktiviteter som man kan vara med på och de bor i en riktig svit med varsin säng till dem alla. Greg får plötsligt en känsla av att det här kan bli en riktigt bra semester trots allt. Men det finns även mycket som kan förstöra semestern. Första problemet är att den incheckade väskan med nästan alla deras kläder försvunnit och i hotellets affär är kläderna så dyra att de inte kan köpa dem. Detta innebär att de inte blir insläppta på de finare restaurangerna med den godaste maten på hotellområdet. Poolerna är fina, men det är fullt med folk överallt. Uppenbarligen är de inte den enda familjen som bestämt sig för att resa bort över jul.

Under semestern lär sig Greg hur man hanterar konflikter och obehagliga situationer i familjen Heffley, man flyr. Tyvärr visar det sig att det inte alltid är en framgångsrik strategi... Det blir en händelserik semester för dem alla. De hinner några utflykter också under mammas jakt på det perfekta familjekortet.

Jag tycker om böckerna om Greg. De är roliga även om de är väldigt överdrivna. Den här boken var lite ovanlig eftersom den handlade om en semester och i utlandet dessutom så handlar den bara om familjen. Jag tyckte att den var snabb och smårolig läsning.

Böckerna om Greg:
Gregs bravader
Rodrick regerar
Ett hopplöst fall
Usla utsikter
Den bistra sanningen
Mannys manöver
Femte hjulet
Värre än vanligt
Det långa loppet
Helt ute
Satsa allt
Fly fältet
På hal is

Man kan köpa den här boken som kartonnage (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar