tisdag 20 november 2012

Tyghunden Snuff - konstiga mail och osannolika svar av Johan Höglund

Det här är en bok av ännu en person som testar svenska myndigheters och företags villighet att svara på ibland helt absurda förslag och frågor.

Jag tyckte att den här boken var oväntat rolig. Några av breven känns lite väl absurda men de flesta är kul. Ibland ser man hur den som svarar på mailet gjort sitt bästa för att varken uppmuntra eller reta den galna person som har skrivit till dem. Johan har bland annat skickat förfrågningar om äldreboenden, skolor och förskolor vill se hans teaterföreställningar alldeles gratis (tyvärr har de ett innehåll som är helt olämpligt för målgruppen). Han får både entusiastiska ja tack och de som undrar hur han är funtad som tror att deras klienter vill se hans pjäs.

Han frågar om han kan söka jobb trots att han p g a en tävling i ett par års tid aldrig får vara mer än tre meter ifrån en stor gul tyghund. Han skriver en (dålig) dikt till och om Scania och erbjuder sig att komma och läsa upp den på deras personaldagar. Han ber om tvättråd från kemtvättar och byggråd från byggvaruhus. Han blir polisanmäld ett par gånger.

Jag tyckte att den här boken var rolig.

Jag lånade den här boken på biblioteket, men den finns även att köpa på bokus och adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar