onsdag 19 oktober 2016

Teddy på ridläger av Lin Hallberg

Det här är den åttonde boken om Elsa och hennes häst Teddy. Elsa bor med sin familj som består av mamma, styvpappa och hans dotter Mikaela samt lillebror Isak som bara är en bebis på en gård på landet. De flyttade dit för att Mikaela skulle kunna ha sin häst där, men de skulle absolut inte ha några andra djur. Nu har de två hästar, två katter, två kaniner (Den ena tillhör Elsas komps Kajsa, men den bor hos dem eftersom Elsas pappa är allergisk.), ett lamm, en gris och tre hönor. De har därför alltid fullt upp på gården med djur som man måste ta hand om.

Nu är det sommarlov och till Elsas stora lycka ska hon och Teddy få vara med på ridläger på ridskolan där de brukar gå. Elsas bästa vän Kajsa ska också gå på ridlägret och hela veckan, utom den natt de ska övernatta på ridskolan, kommer hon att bo hos Elsa. När de kommer hem efter den första, helt perfekta, ridlägersdagen har pappa med sig en hund, Lisen hem. Hennes ägare blev sjuk när hon var på hans bageri och fick åka ambulans till sjukhuset. Nu har han lovat att de ska ta hand om Lisen tills hon kommer hem igen.

Ridlägret är allt Som Kajsa och Elsa hoppats på. De har så roligt och lär sig massor. De får gallopera, hoppa och rida i terräng. Lägret aka avslutas med en övernattning och en tävling, men när övernattningakvällen kommer vågar Elsa inte sova där om hon inte får ta med sig Lisen. Det får hon och tävlingen dagen efter blir en perfekt avslutning på en fantastisk vecka. Nu är Elsa bara oroligt för en sak. Att lämna tillbaka Lisen som hon lärt sig tycka jättemycket om den här veckan. 

Det här är en lättläst och trevlig bok för barn i 8 - 10 års åldern. Jag som vuxen läsare tyckte också att det var trevlig och snabb läsning.

Jag lånade den här boken på biblioteket. Man kan köpa den som kartonnage (adlibris, bokus, cdon).

Böckerna om Teddy:
Teddy till Salu
Teddy i huset
Teddy och hans vänner
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy en sommardag
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Böckerna om Myggan och Santos:
Älskade ponny
Isgalopp
Ponnysommar

Andra böcker av Lin Hallberg:
Vem är du Johanna?
Alla älskar Sigge
Kom igen Sigge
April, april Sigge
Simma lugnt Sigge
Det spökar Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och den långa resan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar