torsdag 13 oktober 2016

A Gathering in Hope av Philip Gulley

Det här är det tredje boken om Sam Gardner och hans församling i Hope. Efter att de fått en stor summa pengar testamenterade till sig så vill några av kyrkans medlemmar bygga ut kyrkan och en byggkommité tillsätts för att göra en ritning och ett kostnadsförslag som medlemmarna kan ta ställning till. Dessutom bestämmer man sig för att anställa någon för att städa i kyrkan. Paret Fink tar jobbet till Sams förtret, han misstänker att de bara vill ha tillgång till hans kontor så att de kan snoka. (Det visar sig stämma bra, även om de också vill tjäna lite extra pengar.)

När det blir dags att ansöka om bygglov stöter de på patrull. Det visar sig att det på kyrkans vind och i tre träd på gården bor en koloni av starkt hotade fladdermöss. Inte bara hindrar dessa fladdermöss församlingen från att få bygglov, dessutom stänger djurskyddsmyndigheten hela kyrka i  några månader för att fladdermössen inte ska bli störda under sin fortplantning. Nu måste Sam hitta någon annanstans där församlingen kan ha gudstjänst redan nu på söndag.

Snart är det dock Sams minsta problem att de inte har någon gudstjänstlokal. Någon har slagit ihjäl var endaste en av de fladdermöss som bodde på kyrkans vind och lämnat de döda fladdermössen i en påse utanför församlingshemmet. När djurskyddsmyndigheten får reda på detta blir den oskyldige Sam huvudmisstänkt eftersom han var en av få som visste om att fladdermössen var där. Sam får massor med problem med kvinnan från djurskyddsmyndigheten samtidigt som den som verkligen har dödat fladdermössen, Leonard Fink (som inte visste om att fladdermössen var utrotningshotade, åker i väg på semester tillsammans med sin fru.

Det blir en rafflande jakt på den skyldiga både från Sams och kyrkans sida och från djurskyddsmyndigheten. Under tiden som de är utestängda från sin kyrka har de gudstjänst på Brunos restaurang vilket medför några oväntade fördelar.

Jag blev inte jätteförtjust i den här boken. Absolut en av de sämsta jag läst om Sam Gardner. Det hände inte så mycket i den utan handlade om fladdermössen.

Jag köpte den här boken som ebok (bokus) och läste den på min läsplatta. Den finns även som inbunden (adlibris, bokus, cdon) och häftad (bokus, adlibris).

Böckerna om Hope:
A Place Called Hope
A Lesson in Hope
A Gathering in Hope

Böckerna om Harmony:
Home to Harmony
Välkommen till Harmony
Signs and Wonders
Christmas in Harmony
Life Goes on
A Change of Heart
The Christmas Scrapbook
Almost Friends

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar