lördag 8 april 2017

Klasskassan av Anna Jansson

Det här är ännu en bok i serien om 11-åriga Emil Wern som bor i Visby där han även driver en detektivbyrå.

Emils klass samlar in pengar för att kunna åka klassresa, men Emilblir snart distraherad från sin del i insamlandet genom att det sker några stölder. Hans bästavän blir av med pengar som han glömt i sin väska i kapprummet. Sedan försvinner det pengar från de gamla som bor på ålderdomshemmet och sist men inte minst är det någon somstjäl alla de pengar klassen samlat in i klasskassan. När det dessutom kommer en falsk polis till skolan när de anmäler brottet så bestämmer Emil sig för att lösa det.

Det finns bara några få misstänkta: klassens vikarie som behöver pengar eftersom hon vill operera sin näsa, musikläraren som spelat bort sina pengar och skolans biliotikarie som behöver pengar till sin transport av insamlade kläder. Nu måste Emil barahitta bevis som kan binda brottslingen till brottet.

Det här är en lättläst bok som kan läsas av dem som lämnat den första nybörjarläsningen och behöver lite mer utmaning. Den var snabbläst och lite spännande. Jag har den här boken i mitt klassrumsbibliotek.

Andra böcker om Emil Wern:
Riddarnas kamp

Man kan köpa den här boken som kartonnage (adlibris, bokus, cdon), ebok (bokus, cdon, adlibris) eller ljudbok (cdon, adlibris, bokus).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar