torsdag 20 april 2017

Hur du blir pirat av Cressida Cowell

Det här är den andra boken om Hicke. Hicke och de andra unga eleverna i pirattränarprogrammet är ute på havet i mycket dåligt väder tillsammans med sin lärare Gape. Dagens lektion handlar om svärdsfäktning till sjöss och när Gape tar fram Slöbjörn Stinkflåse och vill ha en frivillig som ska slåss mot honom anmäler Hicke sig till allas stora förvåning. Det blir en ojämn strid som Hicke förlorar men precis när det är som mest kritiskt så rammas båten av ett underligt föremål och det går inte bättre än att båten sjunker. Turligt nog lyckas alla de unga eleverna och deras lärare rädda sig i land och i land flyter även den kista som förstört båten.

På kistan står det "Varning öppna inte denna kista. Förbannad vare den som stör kvarlevorna av Fulskägg den Fasansfulle den störste pirat som någonsin spridit skräck bland de inre öarna." Hicke har inte en tanke på att öppna en låda med den texten och han kan inte tänka sig att någon skulle vara så dum att de vill göra det, men självklart öppnar hans pappa kistan ivrigt påhejad av hela stammen utom Gamle Rynke. Ut ur kistan kommer en man som säger sig heta Alvin den fattige-men-ärlige-bonden.

Han har snart övertalat alla huliganerna med höding Tryggvold, Hickes pappa, i spetsen att följa med honom på jakt efter Fulskägg den Fasansfulles skatt. Allt tyder på att skatten befinner sig på Stora Skallön varifrån ingen någonsin har återvänt levande. Hicke har ingen lust alls att möta drakarna på Skallön och han är orolig för att skatten om de hittar den är riggad med otrevliga överraskningar och kan de verkligen lita på Alvin?

Jag tyckte om den här boken. Den var lite rolig och Hicke är en mycket sympatisk hjälte.

Böcker om Hicke:
Hur du tränar din drake
Hur du blir pirat
Hur du pratar med drakar
Hur du stjäl en potatis
Hur du blir en riktig hjälte
Hur du (nästan) korsar Atlanten
Hur du krossar en drakes hjärta
Hur du stjäl en drakes svärd
Hur du stjäl en drakjuvel

Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, bokus, cdon) eller ljudbok (bokus, cdon, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar