onsdag 26 april 2017

Inbrott i skolan av Helena Bross

Det är är nr 18 i serien om klass 1b. Edvin får se sin vän Jonas göra en remsa där han skriver alla tal upp till 1000. Det ser så roligt ut att han frågar sin lärare om han kan få göra samma sak. Det får han och Edvin jobbar ihärdigt med sin remsa hela dagen. Han kommer långt, tänk om han blir klar innan Jonas. Nästa dag är Edvin ivrig att komma till skolan för att få fortsätta på sin remsa.

När han och de andra barnen kommer till skolan möts de av en tråkig överraskning. Det har varit inbrott i skolan under natten och någon har stulit många datorer. Nu är polisen på skolan för att utreda brottet. Det råder dyster stämning i klassrummet det är ju inte roligt att tänka på att det varit tjuvar i skolan. Men när de ska börja jobba igen kommer Edvin på att han ska göra klart sin remsa och då blir han på bättre humör. Tills han tittar i lådan och remsan är borta. Kan tjuvarna ha stulit den med?

Hans lärare tror inte att tjuvarna bryr sig om Edvins remsa, men eftersom remsan är så viktig så viktig för honom låter han honom ändå prata med polisen. Det kommer en polis med hund till klassen. De får ställa massor av frågor och hon berättar. Sedan nosar polishunden Zorro reda på den som har stulit Edvins remsa.

De här böckerna har varit mycket populära bland mina elever när de ganska nyss har lär sig läsa. De är lättlästa med lite text och mycket bilder och engagerande händelseförlopp.

Andra böcker av Helena Bross:
Klass 1b
Fira med fest

Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, cdon, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar