torsdag 23 november 2017

Här kommer ambulansen av Arne Norlin

Det här är en av många böcker i serien om Halvan. I den här boken har Halvan sin kompis Mia på besök. De leker med Halvans ambulans och sedan är de själva ambulanssjukvårdare. Här får vi följa med dem under ett händelserikt arbetspass.

Det börjar med att man får veta hur det fungerar i en ambulans, att de alltid är två ambulanssjukvårdare, att de städar och fyller på hjälpmedel i ambulansen själva. Vi får också veta vad de gör när de inte är ute på ett uppdrag.

Sedan får de sitt första uppdrag. Någon har ringt 112 för att de behöver hjälp och larmet har gått vidare till Halvan och Mia. De åker till Hallonstigen 8 där en gravid kvinna håller på att föda barn. De tar med henne i ambulansen och åker mot sjukhuset. När de är på väg inser Halvan som sitter där bak med kvinnan att de inte kommer att hinna till sjukhuset i tid. Han ber Mia komma dit bak och hjälpa honom. En lite flicka föds. Sedan fortsätter de färden till sjukhuset.

Resten av dagen har de flera uppdrag, men också lite lugnt några timmar emellanåt. Då passar de på att laga mat, äta och ta det lite lugnt på stationen. Innan passet är slut städar och tankar de ambulansen.

Det här är en trevlig bok med en blandning av fakta och berättelse som jag tycker fungerar bra. Jag har flera elever som tycker så mycket om de här böckerna att de väljer att läsa dem på egen hand.

Andra böcker om Halvan:
Här kommer bussen
Här kommer bärgningsbilen
Här kommer flygplanet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar