lördag 25 november 2017

Jättarna anfaller av Magnus Ljunggren

Det här är den åttonde delen i serien om Riddarskolan. De har fått nya kyrkklockor till borgen. Egon, Fiona och Urban är ute och leker, men de tänker att de kommer att vara tillbaka på borgen i god tid innan de ringer i kyrkklockorna. Då ringer kyrkklockorna och två arga jättar vaknar. De uppskattar inte alls att bli väckta och nu tänker de förstöra kyrkklockorna som stört dem. Tyvärr råkar de störa på Fiona på vägen. De har inte tid att äta upp henne just då men de tar henne med sig.

Egon och Urban hinner före jättarna till borgen och varnar kungen och de andra för att jättarna är på väg. Kungen blir dock inte ett dugg orolig. Han har ju sina soldater och sin nya katapult. De ska snart ha jagat ett par jättar på flykt. Tyvärr går det inte så lätt som kungen trott. Jättarna tror att pilarna de skjuter på dem är mygg och stenen från katapulten tror de är fallfrukt. När kungen märker att inget av hans vapen fungerar uppmanar han alla att gömma sig, men Egon tänker inte svika sin bästa vän och snart står han ensam mot två jättar.

Det här är min favorit bland de böcker jag läst i den här serien. Det är roligt att det är Egon som är den modiga och räddar sin vän och hela borgen. Dessutom gör han det på ett så listigt sätt. Mina elever tyckte mycket om den här boken när jag läste den för dem. Det var stor succé är Egon presenterade sig för de båda jättarna som Jätten Jättestor och när de ber honom bevisa att han är en jätte säger att det är klart att han är varför skulle han annars heta Jätten Jättestor?

Böckerna i den här serien:
Det magiska svärdet
Den hemska draken
Världens bästa riddare
Den vilda galoppen
Liten är bäst
Hemske Harald
Fest i borgen
Jättarna anfaller
Slaget om borgen
Hur Rodrick blev riddare
En egen drake
Vilse i mörka skogen
Ensamma i borgen
Det hemliga brevet
Otur i borgen

Andra lättlästa böcker:
Fira med fest - Helena Bross
Inbrott i skolan - Helena Bross
Klass 1b - Helena Bross
Natten då Sigge föddes  - Lin Hallberg
Sam och Sigge och den långa resan  - Lin Hallberg
Ett monster sover över - Mats Wänblad

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus eller cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar