måndag 6 november 2017

Här kommer bärgningsbilen av Arne Norlin

Det här är en av många böcker i serien om Halvan. Det är julafton och Halvan leker med sin bärgningsbil i väntan på att farmor ska komma. Sedan är han vuxen och förare av bärgningsbil. Vi får följa med honom ut på självaste julafton.

Det blir en intensiv dag för Halvan trots att det är julafton. Det har kommit en hel del nysnö och det är tio grader kallt. Halvan har mycket att göra han hjälper en bil som fått fel på batteriet, byter ett punkterat däck på en buss, drar upp en bil som kört ner i diket och bogserar en långtradare som fått fel på växellådan. Vid elva-tiden tar han en fikarast och efter den så har det börjat snöa. Halvan får hjälpa en tant som säger att hon kört på tomten. Han klurar ut vad det är hon kört på och drar upp hennes bil ur diket. Sedan är Halvans arbetsdag slut och han åker hem för att fira jul med sin familj.

Många av mina elever tycker om de Halvan böcker vi har i klassrumsbiblioteket. Jag tycker att de är en trevlig blandning av saga och fakta med mycket fakta för den som är intresserad av olika fordon och yrkena som hör till dem.

Det här är en av många böcker som vi har i klassrumsbiblioteket. Men den här ettan har jag läst en bok från klassrumsbiblioteket om dagen och Halvan är en stor favorit hos vissa barn som återvänder till böckerna gång på gång. De flesta tycker om att lyssna när jag läser högt ur dem, men det är inget de väljer att läsa/titta i på egen hand.

Andra böcker om Halvan:
Här kommer ambulansen
Här kommer bussen
Här kommer flygplanet

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus, cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar