söndag 12 november 2017

Vad ska fröken säga? av Helena Bross


Det här är en av böckerna i serien Solgatan. Axel och Omar får matteläxa för första gången och Axel är riktigt stolt när han tar med sig matteboken hem. Det går jättebra att göra läxan, Axel ser fram emot att få visa fröken hur fint han har gjort. Men när han kommer ut i kapprummet för att hämta matteboken ur väskan upptäcker han något hemskt. Han har glömt en banan i väskan och nu är matteboken indränkt i gammal banan. Den är helt förstörd. Vad ska fröken säga? Axel vågar inte berätta för henne vad som hänt.

Omar kommer med en bra idé. De slänger matteboken och sedan går de hem och hämtar alla sina sparpengar. För dem kan de säkert köpa en ny mattebok i bokhandeln. Men det blir inte som Axel och Omar har tänkt. Bokhandeln säljer inte några sådana matteböcker som de har i skolan. Hur ska det nu gå?

Axel sover inte så bra den natten. Hur ska det gå i skolan i morgon?

Böckerna i den här serien är skrivna med enbart versaler. Jag tycker att de är bra. Trots att det är så lite text på varje sida är det en berättelse som engagerar barnen. Mina elever tycker också om de här böckerna.

Andra böcker av Helena Bross:
Klass 1b
Fira med fest
Inbrott i skolan

Andra lättlästa böcker:
Märta älskar hästar - Erika Eklund Wilson
Natten då Sigge föddes  - Lin Hallberg
Sam och Sigge och den långa resan  - Lin Hallberg
Äventyr i borgen - Magnus Ljunggren
Ett monster sover över - Mats Wänblad

Man kan köpa den här boken som kartonnage (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar