torsdag 9 november 2017

Världens bästa riddare av Magnus Ljunggren

Det här är den tredje delen i serien om Riddarskolan. Det ska bli en stor fest i borgen och alla riddarna ska tävla om vem som är bäst i världen. Vinnaren kommer dessutom att få en puss av prinsessan Märta. Barnen i riddarskolan hjälper till med att få borgen i ordning. Egon och Fiona får i uppdrag att gå ner i källaren och hämta tyg. Egon tycker att det är lite otäckt i källaren men han har ju med sig Fiona som inte är rädd för någonting.

I källaren hittar de något mer än bara tyget. De upptäcker att någon har sågat i lansarna. De förstår genast att det är sabotage, någon försöker fuska i tävlingen. Men när de ska berätta vad de upptäckt för de vuxna har ingen tid att lyssna på dem. De bestämmer sig för att lösa mysteriet själva. De gör en lista över misstänkta och på den listan hamnar alla riddarna.

Allt eftersom riddarna förlorar så kryssar de bort det namnet på listan. Tillslut är det bara två namn kvar och när Svarta riddaren vinner går Egon fram för att säga att han har fuskat, men hur kan de vara säkra på att det är just han? Har de några bevis egentligen?

Det här är en av böckerna i klassrumsbiblioteket. Jag har några elever som tycker mycket om de här böckerna och jag tror att det kan bli fler när fler lär sig läsa bättre. Den här boken var spännande med en både oväntad och rolig twist på slutet.

Böckerna i den här serien:
Det magiska svärdet
Den hemska draken
Världens bästa riddare
Den vilda galoppen
Liten är bäst
Hemske Harald
Fest i borgen
Jättarna anfaller
Slaget om borgen
Hur Rodrick blev riddare
En egen drake
Vilse i mörka skogen
Ensamma i borgen
Det hemliga brevet
Otur i borgen

Andra lättlästa böcker:
Fira med fest - Helena Bross
Inbrott i skolan - Helena Bross
Klass 1b - Helena Bross
Natten då Sigge föddes  - Lin Hallberg
Sam och Sigge och den långa resan  - Lin Hallberg
Ett monster sover över - Mats Wänblad

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus, cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar