tisdag 25 juli 2017

Märta älskar hästar av Erika Eklund Wilson

Det här är en lättläst bok i serien om hästälskande Märta. Den här boken innehåller de tre första böckerna i serien om Märta:

Märta börjar rida - Märta ser en flicka som rider på en silvrig häst en dag när hon åker hem från skolan och något knäpper till i henne. Hon vill också rida och flyga fram på en silvrig häst! Sagt och gjort hon får åka till ridskolan och prova på att rida. Ponnyn Julia är liten brun och tjock och när hon och Märta rör sig tillsammans är det inte ett dugg likt flickan och silverhästen. Julia vill inte röra sig alls utan flickan som leder henne får släpa henne efter sig. Men det spelar ingen roll Märta är såld. Hon älskar att rida och hon älskar Julia. Hon börjar rida på riktig och trivs jättebra. Det enda smolket i glädjebägaren är att alla säger att hon måste bli mer bestämd. Märta håller med om att hon inte är tuff och arg utan mer av en drömmare. Men som hon säger en drömmare måste väl också få älska hästar. Man kan köpa den här boken som kartonnage (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, cdon, adlibris).


Märta galopperar - Märta trivs i stallet med sin älsklingshäst Julia och sin bästa vän Maja, men hon har en hemlighet. Trots att hon älskar hästar och att rida är hon också rädd för hästarna och orolig för att hon inte är tuff nog. Så en dag när hon kommer till sin ridlektion får hon inte rida Julia utan Popcorn. Popcorn kastar av Märta och trots att hon rider på honom efter det blir hon rädd för att rida. Nu kommer hon inte att våga återvända till stallet igen. Dagarna går och hon börjar längta tillbaka. Hennes kompis Maja ringer och ber henne komma tillbaka. Hon kan kanske rida en av de lugnare hästarna nästa gång föreslår hon. Märtas längtan är så stor att hon kommer tillbaka till stallet. Hon får rida på Julia och det blir dags att galoppera. Ska Märta våga? Man kan köpa den här boken som kartonnage (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, cdon, adlibris).


Märta rider vilse - Märta är fortfarande rädd för hästar samtidigt som hon älskar dem, särskilt Julia. Hon oroar sig lite över att hon inte kan vara mer bestämd för hästarna gör inte som hon säger. Inte ens de snälla. Den här gången när de kommer till stallet så ska de rida ute för första gången. Märta är glad att Elin är med och leder Julia för annars hade hon nog varit rädd, men så ringer Elins telefon och hon måste gå hem. Eftersom Julia är så snäll får Märta rida själv. Men Julia vill bara beta och lyssnar inte alls på Märta. Helt plötsligt har de tappat bort de andra. Hon blir lite orolig men tappar inte fattningen. Julia hittar andra hästar i en hage. Märta hittar en ny vän och får hjälp att hitta tillbaka till de andra. Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, cdon, adlibris).

Jag tycker om de här böckerna om en hästsälskande tjej som faktiskt inte är en fantastisk ryttare utan till och med lite rädd för hästarna. Det är lättlästa och lite roliga böcker.

Andra lättlästa böcker:
Fira med fest - Helena Bross
Inbrott i skolan - Helena Bross
Klass 1b - Helena Bross
Natten då Sigge föddes  - Lin Hallberg
Sam och Sigge och den långa resan  - Lin Hallberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar