lördag 1 juli 2017

Babyrace. På smällen av Katerina Janouch

Det här är andra delen i en serie. Emily är nu gravid och om hon inte får missfall eller något annat händer så kommer hon att vinna tävlingen om vem som får barn först, Babyrace, som hon och hennes bästa vän Sandra inledde i förra boken.

Tyvärr går det just nu inget vidare för Emily. Den som hon hyr i andra hand av kommer tillbaka och Emily blir hemlös. Hon flyttar in hos Sandra, men i samma veva börjar det strula till sig på jobbet. Det blev lite rörigt runt jul och nu ringer och skriver arga kunder till dem hela tiden. Emily orkar inte med det utan börjar istället skriva på en blogg på deras hemsida under arbetstid. I bloggen skriver hon bland annat om hur hon ljugit för att få jobbet på World of Kids. Hon är övertygad om att ingen kommer att läsa det hon skriver och när det istället blir en stor succé får hon panik. Vad kommer Svante, hennes chef, att säga när han förstår hur hon har ljugit. Det slutar med att hon lyckas övertala sin före detta pojkvän Alex att ta bort bloggen. Men samtidigt tycks hon ha blivit av med sitt jobb med och Gry utpressar henne till att fortsätta att spökskriva bloggen.

Sandra gör succé i arbetslivet men har svårt att veta hur hon ska vara en bra vän åt Emily och det blir inte lättare när det visar sig att Emily väntar trillingar.

OBS Spoilers! I del ett i den här serien så irriterade jag mig på hur fantastiskt omogna Sandra och Emily var. I den här boken känns det som att de börjar mogna lite med ansvaret. Jag tycker att det blir lite mycket när det visar sig att Emily inte väntar en eller ens två bebisar utan tre, men fortfarande störde jag mig mindre på den här boken än den förra. Men så kommer avslutningen på boken och det är så fantastiskt lyckligt att det blir fånigt. Det går otroligt bra för alla inblandade. Emily är hemlös i större delen delen av boken och förtjust i Alex som lever som en slusk och jobbar på ett dataspel som aldrig blir klart. Hon har inte träffat sin pappa på 25 år och har en konfliktfylld relation till sin mamma. Hon har blivit av med jobbet och utpressas av Gry att spökskriva den blogg hon började anonymt men som Gry tagit äran för. Den biologiska pappan till barnen blir allt annat en glad åt att bli trillingpappa när hon tar kontakt med honom.

Så kommer avslutningen på boken... Emily får tillbaka sitt jobb och sin blogg och Gry tvingas erkänna att hon ljugit. Alex bestämmer sig för att vinna Emilys hjärta, städar upp sin lägenhet och får sitt datorspel sålt. Emily är eld och lågor när hon träffat honom och berättar för Sandra: - "han sa att han inte bryr sig ett dugg om att jag ska ha barn med den där idioten. Han började prata om att vi alla egentligen har samma dna och kommer från urmänniskan Lucy som är vår förfader... eller urmoder... och att han alltid har velat ha barn. Han var helt fascinerad av min mage, kunde inte sluta klappa på den."
"-Men vänta! Jag har inte kommit till det viktigaste, babblade Emily. Du skulle ha sett hans reaktion när jag sa att det var tre! Han blev helt tagen. Det var det bästa, tyckte han." Sedan köper han ett fint hus åt dem eftersom hans datorspel blivit sålt och han plötsligt är rik. Emilys blogg är en jättesuccé och Hollywood är intresserad av att göra hennes berättelse till en film. Ett babyrace som slutar med trillingar är perfekt material tycker de. Hennes blogg har massor av följare och tv har skrivit kontrakt med henne om en realityshow.

 När den här slutar föder Emily trillingarna (Antonia, Beatrice och Carolina) i ett planerat snitt. "Uppslutningen på BB hade varit i det närmaste total. Förutom läkarna och tvteamet var också hela Emilys familj och många vänner på plats." Hon är närmre sin mamma än någonsin och Lena ser så mycket fram emot att bli mormor. Hennes pappa har flyttat tillbaka till Sverige. Sandra har träffat en toppenkille och livet är helt enkelt perfekt. Det blir bara för mycket och den här boken lämnade all realism bakom sig och flyttade in i sagovärlden. Det blir bara så utomordentligt fånigt!

En gång förut har jag skrivit att en bok hade inslag som var utomordentligt fåniga och då gällde det Full Disclosure.

Andra böcker av Katarina Janouch:
Babyrace

Man kan köpa den här boken som häftad (adlibris, bokus, cdon), ebok (bokus, cdon, adlibris), inbunden (cdon, adlibris, bokus) eller ljudbok (adlibris, bokus, cdon).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar