fredag 17 februari 2017

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald

Sara älskar böcker och hon har levt mer i böckernas värld än i den riktiga i hela sitt liv. När bokhandeln som hon jobbat i under hela sitt arbetsliv går i konkurs bestämmer hon sig för att ge sig ut på sitt livs första äventyr. Hon ska åka till Broken Wheel i Iowa och besöka en Amy som hon aldrig har träffat men som hon har brevväxlat med i flera år och stanna i två månader.

Sara ger sig av glad i hågen men när hon kommer fram är ingenting som hon hade tänkt sig. Till att börja med är Amy död och Sara kommer lagom för att hinna vara med på hennes begravning. Det var absolut inte vad hon hade tänkt sig och hon är chockad eftersom Amy aldrig talat om att hon var sjuk. Det visar sig snart att hela staden har adopterat Sara som sin turist i Amys ställe. De tar för givet att hon ska stanna och lika självklart är det att hon ska bo i Amys hus. De ser till att George kör henne om hon ska någonstans och vart än hon kommer så vägrar de ta emot hennes pengar.

Sara börjar trivas bättre och bättre i den stad hon lärt känna redan i Amys brev. Hon gillar staden och dess människor och de gillar henne och hin blir mer och mer frustrerad över att aldrig få betala för sig. Hon måste få göra rätt för sig på något sätt. När hennes erbjudande om att arbeta (oavlönat så klar) inte tas emot så kommer hon på idén att starta en bokhandel med Amys böcker för att ge tillbaka till alla stadens invånare på det sättet. Alla behöver ju böcker, eller hur?

Sara och bokhandeln blir mer och mer en viktig del av staden och efter bara en månad börjar Sara känna som att hon alltid hört hemma just i Broken Wheel. Känslan är ömsesidig och Broken Wheels invånare känner att Sara hör hemma hos dem, men snart går hennes visum ut och då måste hon återvända till Sverige.

Jag tyckte om den här boken det är en riktig feel-good bok.

Man kan köpa den här boken som pocket (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, cdon, adlbris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar