söndag 5 februari 2017

Ture Sventon i Paris av Åke Holmberg

Det här är den fjärde boken om Ture Sventon. Han blir kontaktad av en amerikanska, fru Smith, som befinner sig i Frankrike där hon har lagt handpenning på ett slott som helt har försvunnit. Ture Sventon beger sig genast till Frankrike för att ta sig an det kniviga fallet.

Det visar sig verkligen vara ett knivigt fall inte bara slottet utan även fastighetsbyrån har försvunnit. Ture Sventon lyckas dock hitta fastighetsbyrå igen och råkar trots sin förklädnad nästan bli avslöjad dock har han då redan räknat ut att de återigen har med Vesslan att göra. Nu bestämmer han sig för att gillra en fälla. Som tur är dyker herr Omar upp i Paris i precis rätt tid för att hjälpa till med planen. De förklär sig och ta med sig hotellägarens barn Pierre och Marie och låtsas vara spekulanter på ett slott. De blir visade ett fint slott, dock bara på avstånd eftersom slottets invånare drabbats av en mycket smittsam magåkomma. Kikaren som Ture Sventon har tagit med sig är försvunnen och mäklaren vill inte låta dem komma närmare. Det är uppenbarligen samma slott som fru Smith tittade på och återigen försvinner det. När Ture Sventon och herr Omar återvänder på kvällen är det borta igen.

Nu måste Ture Sventon använda all sin list om han ska lyckas ta fast skurkarna. Den här gången är det Ture Sventon och fru Smith som efter att ha annonserat i tidningen efter ett slott klär ut sig och låtsas vara spekulanter. Nu får ingenting gå fel. Det här är deras absolut sista chans att få fast ligan.

Det här var en rolig bok. Det var kul att läsa om hur skurkarna bar sig ut för att få hela slott att försvinna och det var en knepig lösning på mysteriet. Jag gillade det!

Jag lånade den här boken på biblioteket och om man vill läsa den så får man göra det för den tycks inte finnas att köpa ny.

Andra böcker om Ture Sventon:
Ture Sventon i London
Ture Sventon i varuhuset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar