tisdag 14 februari 2017

Fira med fest av Helena Bross

Det här är en av många böcker om klass 1b och den allra senast utkomna, även om jag vet att det snart kommer ännu en. Peter har bråttom i väg efter skolan för han och alla de andra lärarna ska ha ett möte. Peter ser så lurig ut när han berättar om mötet att barnen blir nyfikna och när han säger att de ska prata hemligheter bestämmer sig barnen för att tjuvlyssna.

De lyckas få höra rektorn säga att eftersom skolan fyller tio år så ska de fira med fest. Det blir jubel och många frågor bland barnen som tjuvlyssnat. Vad ska det bli för fest? När Peter nästa morgon berättar att det ska bli maskerad och alla ska klä ut sig blir alla jätteglada och börjar genast planera vad de ska klä ut sig till. Alla utom Maja.

Alla försöker hjälpa Maja att hitta något hon kan och vill klä ut sig till men Maja tycker inte om något av förslagen, hon känner sig bara som Maja. Det enda som fortfarande känns roligt med festen är att hon ska hjälpa vaktmästaren att fixa inför den. Det är då Maja kommer på vad hon ska klä ut sig till.

De här böckerna är favoriter bland mina elever. De är en lagom utmaning för nybörjarläsarna med stora bilder och lite text men ändå engagerande, spännande och roliga berättelser. Jag har ofta varit med om att även de elever som läser så bra att de här böckerna är för lätta gärna vill läsa dem ändå för berättelsens skull.

Andra böcker av Helena Bross:
Inbrott i skolan
Klass 1b

Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, cdon, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar