tisdag 21 februari 2017

Bibliotekskatten Dewey : En småstadskatt som älskades av hela världen av Vicky Myron

En bitande kall morgon när bibliotekarien Vicky kommer till jobbet gör hon en underlig upptäckt. I lådan för återlämnade böcker har någon tryckt in en liten kattunge. Den lilla kattungen är genomfrusen, hungrig och smutsig och Vicky blir förtjust i den redan från början. De konstaterar att kattungen är en pojke och ger honom namnet Dewey efter det klassificeringssystem de använder när de sorterar böcker i biblioteket.

Dewey får sitt hem i biblioteket och det visar sig snart att han är perfekt i rollen som bibliotekskatt. Han tycker om människor, även barn, och sitter gärna i knät på bibliotekets besökare. Han verkar  genuint tycka om att vara med många olika människor, bli buren och klappad av olika  personer och trivas bra i biblioteket. Att byggnaden ur allergisynpunkt är perfekt för att hysa en bibliotekskatt i skadar inte heller. Han blir snart omtyckt av hela staden och biblioteket upplever ett uppsving.

Snart sprids ryktet om Dewey till de omkringliggande städerna och hela delstaten, men sedan ännu längre. Tidningar som kommer ut i hela landet skriver om Dewey och de börjar få långväga besökare som kommer bara för att träffa honom. De blir till och med kontaktade av ett filmteam från Japan som vill ha med Dewey i en dokumentär om katter.

I den här boken får vi följa Dewey under hela hans liv. Här får vi veta vad en bibliotekskatt gör och vad som gjorde Dewey så speciell.

Det här är en okey bok. Trevlig läsning, men ingenting jag kommer att läsa igen. På biblioteket i Spencers hemsida står det också lite om Dewey.

Den här boken har jag i min bokhylla men den här gången lyssnade jag på den på engelska. Man kan köpa den på svenska som ebok (bokus, adlibris, cdon). På engelska finns den som häftad (adlibris, bokus, cdon) och inbunden (cdon, adlibris, bokus).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar