lördag 21 januari 2017

Teddy en liten hjälte av Lin Hallberg

Set här är den senaste boken om Teddy och Elsa. Den nionde och just nu sista boken i serien, men jag tror och hoppas att det kommer att komma fler böcker om dem.

Elsas familj har fått veta att det finns en häst som heter Hasse som behöver ett nytt hem. Hasse har blivit räddad från sin ägare som inte tagit hand om honompå rätt sätt. De åker och tittar på honom och pratar med veterinären som undersökt honom. Det är illa med Hasse, inte ens om de tar hand om honom är det säkert att han kommer att klara sig. Mamma och pappa är osäkra på om de ens ska försöka eftersom de är rädda att det kommer bli jättejobbigt för Elsa och hennes styvsyster Mikaela om Hasse dör. Men Elsa och Mikaela gör sitt bästa för att övertala dem och de bestämmer sig för att de ska göra ett försök att rädda honom.

Så kommer då Hasse till Ängslyckan och blir den tredje hästen i deras stall. Till en början är Teddy och Santos ointresserade av att få en kompis till och till och med ganska fientliga, men efter ett tag accepterar de sin nya vän och Teddy och Hasse blir bästa vänner, De får även glädjande besked från veterinären, Hasse kommer att bli frisk igen. Elsa och hela hennes familj är överlyckliga nu ska de bara fortsätta att se till att Hasse lär sig att han kan lita på dem. Då händer det som inte får hända. Hasse blir skrämd av familjens gris Nöff Nöff och rymmer från hagen och Teddy följer efter honom. Hur ska det nu gå?

Böckerna om Teddy:
Teddy till Salu
Teddy i huset
Teddy och hans vänner
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy en sommardag
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Böckerna om Myggan och Santos:
Älskade ponny
Isgalopp
Ponnysommar

Andra böcker av Lin Hallberg:
Vem är du Johanna?
Alla älskar Sigge
Kom igen Sigge
Ridläger med Sigge
Simma lugnt Sigge
April, april Sigge
Det spökar Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och den långa resan

Man kan köpa den här boken som kartonnage (adlibris, bokus, cdon).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar