lördag 16 april 2016

Teddy i huset av Lin Hallberg

Det här är den andra boken om Teddy och Elsa. Teddy har fått flyta hem till Elsas familj, men bara på prov. Han ska vara ett sällskap åt Mikaelas häst, Santos, och Elsa ska kunna rida på honom. Det blir dock inte alls som flickorna har tänkt sig. Teddy är otroligt tjurskallig och tvär. Han vill inte alls vara ett sällskap åt Santos utan försöker istället bita honom när han kommer nära. Dessutom är han nästa omöjlig att rida.

Elsa och Mikaela är dock fast beslutna att de ska ha kvar Teddy. Han kommer att bli bättre säger de till sin mamma som är minst sagt tveksam till om de ska behålla den bångstyrige ponnyn. Hon påminner gång på gång flickorna om att det här bara är på prov. "Elsa och Mikaela berättar inte ens hälften av allt det som Teddy hittar på för mamma och Johan. Elsa och Mikaela har tummat på att de ska klara av att göra en snäll liten ponny av Teddy." s.30

Teddy fortsätter att hitta på bus, som att rymma och så fort de försöker rida eller träna honom gör han sig nästan omöjlig. "Mikaela rider på Teddy så ofta hon kan. Hon har flera stora blåmärken på kroppen. De får bara Elsa se. Elsa tycker att blåmärkena ser läskiga ut. Ibland tänker hon att hon inte vill ha Teddy. Men det säger hon inte till Mikaela.
- Tror du att han blir snäll snart? frågar Elsa.
- Han bara testar, säger Mikaela. Han ger sig nog snart." s.84

De kämpar vidare med Teddy som är mycket envis, men ändå en snäll ponny tycker Elsa för det mesta och nog är det kul med alla bus som han hittar på. Elsa vågar till slut rida på honom och märker att det inte är så farligt att ramla av. Nu hoppas hon att Teddy verkligen ska få stanna hos dem.

Jag tyckte om den här boken. Den var trevlig och hade fina illustrationer.

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus eller cdon.

Böckerna om Teddy:
Teddy till Salu
Teddy i huset
Teddy och hans vänner
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy en sommardag
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Böckerna om Myggan och Santos:
Älskade ponny
Isgalopp
Ponnysommar

Andra böcker av Lin Hallberg:
Vem är du Johanna?
Alla älskar Sigge
Kom igen Sigge
April, april Sigge
Simma lugnt Sigge
Det spökar Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och den långa resan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar