onsdag 8 mars 2017

Amulett 2 Stenväktarens förbannelse av Kazu Kibuishi

Det här är den andra delen i en serie som man bör läsa i ordning. Emily vakar vid sin mammas sida, hon blir sämre och sämre. Om de inte hittar något botemedel så kommer hon att dö. Samtidigt styr hennes lillebror Nevin huset mot staden Kanalis. I staden tar de Emilys och Nevins mamma till en läkare. Inte heller han kan bota henne, men han talar om att det enda som kan rädda henne är frukten från Gadoba-trädet som växer på demonberget. Emily bestämmer sig för att bege sig dit trots att det är mycket farligt. Med sig har hon Silas och en ny bekantskap, Leon Rödskägg. Tillsammans ger de sig av för att hämta hem en frukt och rädda Emilys mamma. Det visar sig snart att större saker står på spel. Älvkungens son har fått i uppdrag att hitta och förgöra stenväktaren. Nu gäller det att Emily inte bara fullgör sitt uppdrag utan även lär sig att bemästra stenens krafter så att hon kan använda den utan att den tar över.

Huset och Emilys lillebror blir kvar i Kanalis och även dem är älvorna efter. Det gäller för Nevin att ta sig tillbaka till huset och väcka det utan att bli tagen av älvorna.

Jag tyckte bättre om den här boken än första delen i serien. Mina elever älskar de här böckerna och de är spännande. Det märks dock väldigt tydligt att boken är en del av en serie. Handlingen är inte avslutad när boken slutar.

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus eller cdon.

Böckerna i serien:
Amulett 1 Stenväktaren
Amulett 2 Stenväktarens förbannelse
Amulett 3 Molnsökarna
Amulett 4 Det sista rådet
Amulett 5 Älvprinsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar